Festival prava deteta u somborskim osnovnim i srednjim školama

Povodom obeležavanja 30 godina od usvajanja Konvencije o pravima deteta, ombudsmanka Grada Sombora, u saradnji sa pokrajinskim ombudsmanom, u somborskim osnovnim i srednjim školama organizuje tribine pod nazivom Festival prava deteta.

-Naš je osnovni zadatak da pomognemo u procesu formiranja nove generacije odgovornih, samosvesnih i plemenitih ljudi koji pored toga što štite svoja, vode računa da ne povrede i prava drugih ljudi. S obzirom na sveprisutnu pojavu vršnjačkog nasilja, svaki vid preventivnog delovanja može biti samo benefitan - istakla je ombudsmanka Grada Sombora Čarna Petričević.

U cilju održavanja nesmetane komunikacije, u naseljenim mestima gde je u službenoj upotrebi mađarski jezik, usluge prevođenja, kao i pomoć oko organizacije pružili su Silard Janković, član Gradskog veća za oblast nacionalnih manjina i saradnje sa verskim zajednicama i Atila Pribila, pomoćnik gradonačelnice Sombora za oblast mesne samouprave.

Tribine su održane u OŠ Miroslav Antić Čonoplja, OŠ Kiš Ferenc Telečka, OŠ Bratstvo-jedinstvo Svetozar Miletić, OŠ Aleksa Šantić Aleksa Šantić i OŠ Petefi Šandor Doroslovo. U narednom periodu tribine će se održati po sledećem rasporedu:

-25. oktobra OŠ 22. oktobar Bački Monoštor i OŠ Laza Kostić Gakovo
-28. oktobar OŠ Bratstvo-jedinstvo Bezdan i OŠ Moše Pijade Bački Breg
-30. oktobar OŠ Nikola Vukičević Sombor i OŠ Bratstvo i jedinstvo Sombor
-31. oktobar Srednja tekstilno kožarska škola Sveti Sava Sombor
-1. novembar Srednja ekonomska škola Sombor

-5. novembar OŠ Ivo Lola Ribar Sombor
-6. novembar Škola za osnovno i srednje obrazovanje sa domom Vuk Karadžić Sombor
-8. novembar OŠ Avram Mrazović Sombor i OŠ Dositej Obradović Sombor

 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar