Februar u znaku saradnje Prigrevice i Sonte

Februar mesec protiče u znaku saradnje dva sela iz apatinske opštine – Prigrevice i Sonte.  U utorak 12. februara u Sonti održan je susret između 20-ak žitelja ova dva sela. Susret se sastojao iz dva dela: radionice na temu odnosa između ova dva sela i uspostavljanju bolje saradnje, i neformalnog druženja posle toga. Učesnici su bili svih uzrasta: od 15 pa do 70 godina; mladi, zaposleni u radu sa mladima i decom, predstavnici udruženja i različiti drugi ljudi aktivni u svojim zajednicama.

Susretu je prethodilo više sastanaka u Prigrevici i Sonti koje je inicirao Centar za kulturu  i obrazovanje Sonta, a akciji su se priključili predstavnici udruženja i osnovnih škola iz ova dva sela.

Nakon toga, u četvrtak 14. februara u saradnji sa Mesnom zajednicom u Prigrevici i OŠ „Mladost“  odigrana je pozorišna predstava „Ruka ruci“. U pitanju je interkulturalna komedija koja govori o zabranjenoj ljubavi između dvoje mladih iz različitih kultura. Predstava je autorsko delo mladih glumaca iz Sonte. Predstava je odigrana u sali Doma kulture u Prigrevici za decu iz osnovne škole i druge zainteresovane žitelje Prigrevice.
 
U narednom periodu očekuje se da će učesnici ove akcije u svojim školama i udruženjima organizovati aktivnosti u kojima će predstaviti i upoznati ostale sa  pomenutim susretima i pokrenuti nove sa ciljem uspostavljanja što boljeg odnosa između ova dva sela. 
 
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar