Elektronska uprava u Skupštini opštine Kula

U želji da unaprede sistem, ubrzaju protok informacija, povećaju dostupnost i olakšaju rad javnih službi, članovi Skupštine opštine Kula su prisustvovali Prvoj godišnjoj konferenciji Lokalnih skupština Srbije u Novom Sadu. Tematika je bila bazirana na informacijama iz kabineta premijerke Ane Brnabić, o mogućnosti uvođenja softvera za vođenje elektronskog parlamenta koji je predstavljen u opštinama Pančevo i Leskovac kao pilot projekat, a obuhvata elektronsko praćenje dokumenata i u pravljanje sednicom.

Ispred opštine Kula, prisutan je bio Milorad Vuksan, sekretar Privremenog organa opštine Kula, koji je ovim povodom izjavio:
 
Sistem e-uprave jednim delom već postoji i u funkciji je u Skupštini opštine Kula, a odnosi se na elektronski sistem za glasanje, odnosno vođenje sednica Skupštine. Unapređenjem postojećeg sistema i digitalizacijom u delu dokumentacije i komunikacije, pozivanje na sednicu i dostavljanje materijala, kao i mehanizama za veće učešće građana u radu Skupštine, modernizovao bi se odnosno dodatno bi se unapredio rad Skupštine i omogućilo bi se još veće učešće građana putem internet portala, na kome se i sada mogu informisati i videti sva akta doneta na sednicama Skupštine objavljena u „Službenom listu opštine Kula“. Takođe ovim putem mogu se pratiti direktani prenosi toka sednica na lokalnoj televiziji. Na taj način bi uštedeli vreme, smanjili troškove, omogućili bržu i lakšu komunikaciju i povećali efikasnost.

Izvor: kula.rs
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar