Ekonomsko-trgovinskoj školi iz Kule odobren projekat mobilnosti Erazmus +

Fondacija Tempus odobrila je projekat „ETS KULA ICT DEVELOPMENT 2018“, kojim je Ekonomsko-trgovinska škola konkurisala za učešće u programu za mobilnost u školama. Konkursni rok bio je otvoren do 01. februara 2018. godine, a odluka o odabiru projekta za finansiranje doneta je na osnovu pravila programa Erazmus +.


Zahvaljujući mnogobrojnim aktivnostima koje promoviše i sprovodi ovaj program, pruža se podrška kako organizacijama, tako i pojedincima u ličnom i profesionalnom razvoju.


Za školu, finansiranje projekta znači: podršku nastavnicima u sticanju znanja, veština i kompetencija; profesionalni razvoj zaposlenih u oblasti stručnog obrazovanja; jačanje veza između formalnog i neformalnog obrazovanja; podizanje svesti i razumevanja drugih kultura i zemalja učesnica, kao i primena informacionih tehnologija u nastavnom procesu.


Prema rečima Marine Džakule, direktorke škole, pozitivan rezultat ovog projekta je i „vetar u leđa“ za učestvovanje u novim projektima, a sve sa željom da Ekonomsko-trgovinska škola bude prepoznata po kvalitetnoj nastavi i praćenju novina u obrazovanju.


Projekat će biti ostvaren u školskoj 2018/2019. godini i podrazumeva pripremu aktivnosti za realizovanje programa, obuku nastavnika u Španiji u oktobru 2018. godine i implementaciju stečenog znanja.

Izvor: kula.rs


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar