Ekološki kamp za osnovce u Apatinu sredinom avgusta
Ekološki kamp u organizaciji Udruženja ljubitelja prirode Franc Špajzer održaće se od 13. do 16. avgusta. Kamp je namenjen osnovcima, od četvrtog do osmog razreda, koji imaju želju da istraže živi svet oko sebe.  
 
-Bačko Podunavlje, okolne livade i šume su veliki potencijal Apatina da naučimo živeti sa prirodom. Animatori budućih prirodnjaka će biti biolozi i veterinari, koji imaju slična iskustva. Zadnji dan kampa organizuje se ekološka izložba sa javnom raspravom o entomofagiji, odnosno, o jedenju insekata. Učesnici rasprave, imaće u mogućnosti da probaju kakvog su ukusa bataci skakavca. Za vreme kampa obezbeđen je ručak i užina od strane profesionalnih kuvara. U slučaju nevremena neke aktivnosti pokušaćemo da prilagodimo datoj situaciji ili se kamp odlaže - kažu u Udruženju.  
 
Učešće u kampu je 4000 dinara, a ukoliko neko želi da dođe samo jedan dan plaća 1200 dinara. Nakon terenskog posla moguće je osveženje u bazenu, koje će biti u dvorištu Udruženja. Broj prijavljenih je ograničen na 25 prirodnjaka. Za sve detalje možete se obratiti putem FB stranice Udruženje Ljubitelja Prirode Franc Špajzer ili telefona: 060 6600252.  
 
Cilj ovog kampa je, kako navode u Udruženju, da deca upoznaju živi svet oko sebe i oslobode se predrasuda o manje poznatim životinjama.  
 
 
 
 

  


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar