Eko karneval i Dečija olimpijada za kraj školske godine u PU Vera Gucunja

Kraj školske godine, ne obeležavaju samo „mali“ i „veliki“ maturanti, već i predškolci u Predškolskoj ustanovi „Vera Gucunja“.
Tokom ove sedmice, povodom obeležavanja 5. juna Svetskog dana životne sredine organizovan je „Eko karneval“, a dan kasnije 6. juna organizovana je „Dečja sportska olimpijada“.
Na otvorenom terenu Sportskog centra „Soko“ u raznim dečjim olimpijskim disciplinama učestvovalo je više od 400 dece iz 17 vaspitno-obrazovnih grupa.


 

Mališane je pre početka nadmetanja pozdravila Antonija Nađ Kosanović, član Gradskog veća za oblast sporta, dece i omladine, koja je deci poručila da su sportske igre „magične i da im pomažu da pravilno razvijaju svoje telo i da im pomažu da budu zdravi“.
- Kroz sportske igre se možete lepo družiti i pomagati jedni drugima da savladate sve sportske zadatke, kazala je Nađ Kosanović.


Na kraju nadmetanja, zasluženo, svi su dobili medalje.


 

Danas je dan druženja, igre i poseta vrtića jednih drugima i dan kada deca, radi svoje i bezbednosti drugih u saobraćaju, pre izlaska na ulicu obuku fluorescentni prsluk.
Da deca dobiju svetleći prsluk, već nekoliko godina pobrine se lokalna samouprava.

Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću Sombor


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar