Efikasniji rad Centra za socijalni rad u Kuli

Centar za socijalni rad opštine Kula će u 2019. godini obavljati svoju osnovnu delatnost i vršiti javna ovlašćenja.

- Pre svega, akcenat ćemo staviti na što efikasnije i brže realizovanje materijalne pomoći naročito ugroženim pojedincima i porodicama kroz različite intervencije. Prilikom raspodele redovnih jednokratnih pomoći, vodiće se računa da svaki zahtev bude u najkraćem roku obrađen i realizovan. Dodatna materijalna podrška najugroženijima (porodice sa malom decom, staračka domaćinstva) će se upućivati kroz mesečnu uplatu osnovnih životnih namirnica u najbližoj prodavnici, plaćaće se stanarine u zimskim mesecima porodicama koje iznenada ostanu stambeno nezbrinute, kupovaće se odeća, školski pribor, lekovi, kada se za to ukaže potreba, kažu u ovoj ustanovi. 
 
U okviru Savetovališta za brak i porodicu, pored redovne delatnosti u okviru ove usluge u lokalnoj zajednici, kojom se obezbeđuje stručna psihološka, pedagoška, socijalna i pravna pomoć, organizovaće se najmanje dve edukacije stručnih radnika iz oblasti socijalne zaštite, obrazovanja i zdravstva, na teme koje budu aktuelne i značajne u obezbeđivanju zaštite marginalizovanih i ugroženih grupa stanovništva opštine Kula, kao i porodica u krizi. Takođe, u okviru Savetovališta planirano je da se obezbedi stručna pomoć deci iz hraniteljskih porodica i iz porodica u krizi, kako u učenju, tako i u prilagođavanju novim uslovima u kojima se zateknu zbog porodičnih problema.
 
- Nastavićemo aktivnosti započete u prethodnom periodu kroz kontinuirano praćenje problema i aktuelnih tema na terenu, odnosno u svim naseljenim mestima opštine, u školama, mesnim zajednicama, udruženjima građana i sl. Prijavljivanjem projekata iz oblasti socijalne zaštite i učešće na objavljenim konkursima Pokrajinskog sekretarijata, Ministarstva pravde i drugih institucija, nastojaćemo da obezbedimo dodatna sredstva za pružanje materijalne i stručne pomoći ugroženim katergorijama korisnika. Verujem da ćemo u toku godine svakako biti u prilici da osmislimo i realizujemo još aktivnosti koje će prirodom problema koje rešavamo biti nametnuti, zaključuju u CSR opštine Kula.
 
Izvor i foto: 025.rs
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar