Dve porodice iz kulske opštine od Pokrajinske vlade dobile krov nad glavom

Na konkursu Zavoda za ravnopravnost polova Vojvodine, bračni par Golubović iz Sivca i bračni par Kovačević iz Ruskog Krstura, dobili su po milion dinara u cilju rešavanja stambenih problema. Ugovore za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom je na svečanosti u Novom Sadu uručio potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević.

 
On je tom prilikom rekao da je obezbeđivanje krova nad glavom sigurno jedan od najvažnijih i najlepših životnih trenutaka i čestitao mladim ljudima koji su ostvarili pravo na kupovinu kuće na selu. Uručeno je ukupno 30 ugovora, u ukupnoj vrednosti od 60 miliona dinara.
 
Do sada je 218 mladih bračnih parova na ovaj način obezbedilo krov nad glavom. Posebno je važno i to što su isto toliko puta žene postale ravnopravni vlasnici kupljenih kuća”, naglasio je Milićević.
 
Ciljevi Konkursa bili su usmereni na podsticanje razvoja ruralnih sredina, oživljavanje i podmlađivanje vojvođanskih sela kroz dolazak dece i povećanje nataliteta.
 
Na peti po redu „Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava bračnim parovima na teritoriji AP Vojvodine za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom“, stiglo je ukupno 186 prijava.

Izvor: kula.rs
Foto: http://vojvodina.gov.rs
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar