Dušanka Golubović reizabrana za predsednicu SKGO

Na redovnom zasedanju Skupštine Stalne konferencije gradova i opština, u Beogradu, održani su redovni izbori, a za predsedavajućeg je reizabrana gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović.

Osnovna tema 47. skupštine SKGO bila je Međuopštinska saradnja-put ka daljem jačanju lokalne samouprave i razmatrana je u okviru programskog dela Skupštine predstavljanjem zakonskih mogućnosti za ostvarivanje međuopštinske saradnje kao i Model sporazuma o međuopštinskoj saradnji. Uz to su prezentovani i primeri dobre prakse od strane gradova i opština.

U okviru programskog dela skupštine gradonačelnica Sombora potpisala je Memorandum o saradnji u implementaciji paketa podrške u oblasti upravljanja ljudskim resursima, Memorandum o saradnji-Unapređenje dobrog upravljanja na lokalnom nivou i Sporazum za dodelu sredstava za inkluziju faza 2.

Ovogodišnja Skupština SKGO organizovana je uz pomoć programa Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji na putu ka EU – Druga faza, koji sprovodi SKGO, a finansira Vlada Švedske. 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar