Dušanka Golubović dobitnica najvećeg priznanja - Zlatnog znamenja i Povelje Dobrila Dobrić

Za kontinuirano učešće na Krosu RTS-a i za podršku Obrazovnom krugu, uručene su nagrade gradonačelnici Sombora Dušanki Golubović, načelniku ŠU Sombor Borislavu Staničkovu i direktnim učesnicima Obrazovnog kruga, Maji Sekulić direktorici OŠ „Avram Mrazović“ i profesorici francuskog jezika OŠ „Avram Mrazović“ Biljani Štrbac.

Pilot projekat Obrazovni krug, autora dr Gordane Stepić, savetnika ministra prosvete, inicirali su RTS(kros RTS) Matematički institut SANU i Savez atletskih talenata Srbije , a podržali su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije i Francuski institut u Beogradu.
 
Obrazovni krug je u stvari učenje srpskog/maternjeg i francuskog jezika kroz projektne aktivnosti, vršnjačko učenje i direktno on lajn vođenu komunikaciju između učenika redovnih škola u Republici Srbiji i Dopunske škole iz Francuske.“, rekla je dr Gordana Stepić, autor obrazovnog kruga dodajući da je „Svaki par učenika iz Republike Srbije imao svog para iz Francuske sa kojima su ostvarivali interakciju tokom trajanja celog Pilot-projekta i to za vreme dok su učenici bili u školi, za vreme slobodnih aktivnosti, sve pod nadzorom nastavnika . Važno je bilo da deca iz dijaspore vežbaju maternji jezik a deca iz Srbije da uče, slušaju i govore izvorni francuski jezik.“ rekla je dr Gordana Stepić i dodala da je u planu da se i dalje Obrazovni krug unapređuje, da se vidi koja tehnologija može još bolje da ih podrži , koje su to teme koje bi mogli još da obrađuju ali pre svega da nam deca a i svi ostali imaju osmeh na licu.
 
Gradonačelnica grada Sombora Dušanka Golubović zahvaljujući se na nagradi istakla je da je grad prepoznao vrednost ovog pilot projekta i da naravno želi i dalje da u njemu učestvuje.
 
Grad Sombor je odlučio da podrži i da se direktno uključi u Pilot Projekat Obrazovni krug. Pre svega cilj je bio da se deca aktivnije uključe u učenje francuskog jezika ali i da to rade onlajn putem, sa decom tj svojim vršnjacima iz jedne škole u blizini Pariza. To je svakako uključivalo kvalitetnu interakciju naše dece sa decom iz Francuske koja su potomci naših ljudi koji žive u dijaspori, što ovom projektu daje još veći značaj. I zato sagledavajući vrednosti ovog projekta želja nam je da ovo činimo i naredne 2019 godine, da se Obrazovni krug proširi ali da pre svega naša deca uživaju učeći kroz druženje i igru sa potomcima naše dijaspore.“ istakla je gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović prilikom uručivanja nagrade.
 
Zahvalnice za uspešno realizovan Obrazovni krug/Kros RTS, 2018 uručene su Maji Sekulić, direktorici OŠ „Avram Mrazović“ i profesorici francuskog jezika OŠ „Avram Mrazović“ Biljani Štrbac. Za osvojeno peto mesto na krosu RTS-a „Kroz Srbiju“ zahvalnica je uručena Borislavu Staničkovu za školsku upravu Sombor.

Najveće priznanje – Zlatno znamenje i Povelja „Dobrila Dobrić“ uručena je gradonačelnici grada Sombora Dušanki Golubović, a nagrade i zahvalnice je uručio Stevan Kovačević, direktor i osnivač Krosa RTS-a. U njegovoj pratnji gosti u Somboru su bili i Dr Gordana Stepić autor Obrazovnog kruga i Zoran Panić producent RTS-a.

Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću Sombor
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar