Društvo za borbu protiv raka u pripremama za mart

Društvo za borbu protiv raka iz Sombora punom parom radi na novim projektima, kao i pripremama za mart, mesec borbe protiv ove bolesti.

Članovi ART sekcije Društva pripremaju poklone za sve dame koje brinu o svom zdravlju. Ove godine u pitanju su ukrasi koji će ulepšati svaku haljinu ili rever. Kupovinom ovih cvetova podržaćete rad Centra "Zdravka",  mesta gde se pruža psihosocijalna podrška lečenima od raka i članovima porodice. Njihova akcija prevencije raka dojke i grlića materice kod žena u seoskoj sredini ove godine obeležava 15 godina postojanja. Jubilej će biti obeležen i dodelom priznanja onima koji su bili najveća podrška ovom centr u njihovim težnjama u Svečanoj sali županije u četvrtak 3. marta od  13 sati.

Centar Zdravka nalazi se na adresi Filipa Kljajića 11, a otvoren je svakog radnog dana od 17 do 19 sati.

U priremi su i tekstovi za priručnik i sajt pod nazivom SRŽ (Saveti za život sa rakom), koji obuhvataju savete oko ishrane, nege, rekreacije, psihološke podrške, pitanja oko bolesti, nedovoljno jasne dijagnoze i lečenja, kao i mogućih komplikacija. Priloge za priručnik su priredili: Đerđi Šarić, lekar onkolog, Izabela Rašković i Monika Vuk, psiholozi, Marijana Vuković, nutricionista, Vera Blanuša, socijalni radnik, Nikola Šarić, lekar opšte medicine,Vesna Imbronjev, specijalista strukovna sestra Javnog zdravlja. U izboru tema su učestvovale: članice našeg udruženja Vesela Savin, Svetislava Eremić i  Milenka Gužalić. Projekat realizuje Društvo za borbu protiv raka u Somboru uz podršku USAID-a, Trag fondacije i donatora.

 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar