Drugi sajam penzionera održan u Kuli

U Kuli je u holu Pionirskog doma održan drugi po redu Sajam penzionera. Najstariji meštani iz svih mesta kulske opštine imali su priliku da probaju proizvode i usluge, koje su pružila  brojna udruženja, lokalni proizvođači  zdrave hrane, apoteke, banke, osiguravajuća društva, Dom za stare, Plava ptica, Crveni krst, kao i druge usluge, poput Senior kartice, koje su isključivo namenjene njima.

 

Obavljen je i niz besplatnih zdravstvenih pregleda, a organizovan je prigodan program u kojem su učestvovala deca iz KUD Srbija, šahovski turnir i tombola, a glavnu nagradu, vikend boravak u Banji Junaković za dvoje, dobio je penzioner Milan Žurić iz Sivca.

 

-Odziv najstarijih sugrađana i udruženja penzionera iz svih naseljenih mesta je bio izuzetan. Sajam polako prerasta u tradiciju, a veliki broj izlagača i udruženja penzionera potvrđuje da je ovo pun pogodak i da smo ostvarili cilj koji smo zacrtali – rekla je zamenica predsednika Skupštine opštine Kula, Zorica Demković.

 

Sajam je održan pod pokroviteljstvom Opštine Kula, a uz podršku Turističke organizacije opštine Kula. Cilj manifestacije je da penzioneri kvalitetno provedu slobodno vreme, da se zabave i druže, kao i da se podigne društvena svest o važnosti unapređenja zdravog i aktivnog starenja.
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar