Dragana Zorić pobednica ovogodišnjeg plivanja za Časni krst (FOTO) (VIDEO)

Treću godinu zaredom Društvo srpskih domaćina iz Apatina u saradnji sa Turističkom organizacijom Apatina organizovalo je plivanje za Časni bogojavljenski krst kod apatinske marine.

Ove godine okolnosti su bile teže nego ikad, borba sa ledom i hladnim vremenom trajala je danima pa su organizatori odlučili da 17 hrabrih takmičara jedan za drugim uđu u vodu i doplivaju nekoliko metara do krsta, jer je led onemogućio zajedničku trku, tačnije plivanje deonice od 33 metra.

Na Bogojavljenje su, prema hrišćanskom verovanju, sve vode svete i otuda u našem narodu tradicija da se tog dana ulazi u vodu da bi se dobila Božija blagodet. Svi koji taj dan uđu u vodu simbolični su pobednici.

Na današnjoj manifestaciji održanoj u Apatinu zajednički je odlučeno da je pobednica plivanja za Časni krst jedina dama među ovogodišnjim takmičarima Dragana Zorić iz Apatina.

"Hvala svima na podršci, hvala dobrim ljudima koji su učestvovali u ovoj manifestaciji. Nastavljamo tradiciju, vidimo se dogodine". - kratko je izjavila ovogodišnja pobednica.

Najmlađi učesnik Bogojavljenskog plivanja je Branislav Dejanović (1997. godište), dok je najstariji plivač bio Predrag Cvjetićanin (1960. godište). Pored njih, za Časni krst plivali su i Andrej Forgač, Dejan Mudrinić, Željko Vlatković, Nikola Mihailović, Vladimir Cvjetićanin, Danko Kustor, Ljubiša Korać, Boro Ćeran, Milan Vukša, Nenad Đonlić, Slaviša Delić, Dragan Miličević, Aleksandar Jovanović i Dejan Mosurović.

Predsednik Društva srpskih domaćina iz Apatina Radivoj Sekulić čestitao je hrabrim takmičarima koji su nastupali u ovim ledenim uslovima i obećao da će i naredne godine tradicija biti nastavljena.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar