Dozvoljen rad pijaca u odžačkoj opštini uz mere zaštite

Opštinski štab za vanredne situacije Opštine Odžaci na sednici održanoj juče promenio je naredbu sa prethodne sednice vezanu za zatvaranje pijaca. Prema novoj naredbi pijace na teritoriji Opštine Odžaci nastavljaju sa radom u situaciji u kojoj moraju da se pridržavaju mera za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2, pod određenim uslovima.

Po naredbi Štaba za vanredne situacije svi prodavci moraju da koriste zaštitne maske za lice i rukavice tokom boravka i pružanja usluga na pijaci. Svi kupci pri boravku na pijaci su u obavezi da koriste zaštitne maske za lice uz obavezno držanje fizičke distance od najmanje 2 metra od drugog kupca. Svaka tezga za prodaju poljoprivrednih i ostalih proizvoda mora biti jasno oivičena zaštitnom barijerom.

Upravljač pijace je, prema naredbi Štaba, u obavezi da organizuje rad i prodaju poljoprivrednih i ostalih proizvoda na način da se ograniči broj osoba koja mogu istovremeno biti prisutna na pijaci, na svaka 4 m² može biti prisutna jedna osoba.

 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar