Donacija princeze Katarine somborskoj bolnici
Princeza Katarina, u pratnji izvršnog direktora Fondacije NJ.K.V. Princeze Katarine u Srbiji dr Milana Čuturila i direktorke Fondacije Lifeline Njujork Tijane Ibrahimović posetila je Opštu bolnicu Dr Radivoj Simonović u Somboru i uručila donaciju u vrednosti oko 30.000 evra. 
 
Donacija se sastoji od 10 strajker električnih kreveta za intenzivnu negu sa dušekom i transformatorom, 2 invalidskih kolica, 6 kanti za biootpad, 4 aparata za merenje krvnog pritiska i mašine za sukciju niskog pritiska. Ova donacija raspoređena je na Internom odeljenju Opšte bolnica Sombor u Koronarnoj jedinici i na Odseku Interventne kardiologije. 
 
Princeza Katarina istakla je da lekari i medicinske sestre koji obavljaju herojski posao treba da imaju odgovarajuće aparate za rad 
 
-Ja sam srećna što imam priliku da vam donesem mali poklon i želim da dođem opet, ali potrebno je prvo napraviti listu prioriteta šta vam je potrebno i mi smo spremni da pomognemo -rekla je princeza Katarina. 
 
-Značaj ove donacije ogleda se u tome što naša bolnica raspolaže sa 723 bolesnička kreveta, a od toga smo do sada imali osam električnih kreveta. Sada će ova donacija od deset električnih kreveta značajno poboljšati kvalitet nege i lečenja pacijenata – naveo je dr Darko Kosanović, zamenik direktora Opšte bolnice Dr Radivoj Simonović. 
 
-Donacija somborskoj bolnici za sve nas kao građane Sombora je od izuzetnog značaja s obzirom da nam omogućava kvalitetniju i bolju zdravstvenu zaštitu. I do sada smo kao lokalna samouprava učinili brojne napore da poboljšamo zdravstvenu zaštitu na našoj teritoriji, koja u slučaju Opšte bolnice obuhvata ne samo građane Sombora, kojih ima preko 80.000, nego i građane čitavog Zapadnobačkog okruga, tako da nas je oko 200.000 ovim putem dobilo jednu veliku i značajnu donaciju - rekla je gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović
 

  


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar