Donacija bicikala volonterima Crvenog krsta

Danas je u prostorijama Crvenog krsta Apatin, upriličena podela donacije bicikala koje fabrika za proizvodnju bicikala Venera bajk iz Subotice, u saradnji sa Atletskim klubom Apatin, dodelila Crvenom krstu Vojvodine. Primopredaji donacije, osim predsednika Opštine Apatin, Milana Škrbića, prisustvovali su i predstavnici sedam gradskih i opštinskih organizacija Subotice, Sombora, Kule, Odžaka, Vrbasa i Žitišta. Donirana bicikla predata su u trajno vlasništo, a ove organizacije će ih koristiti isključivo za terenske akcije.

Predsednik Opštine Apatin Milan Škrbić zahvalio se Goranu Čegaru na realizaciji ove inicijative.

-Crveni krst Apatin u ovom trenutku ima 70 volontera, koji vredno rada na terenu i na raspolaganju su našim građanima. Hvala im jer su se dobrovoljno javili i nesebično pomažu, i angažuju se maksimalno pored lekara, policije, vojske. Ova bicikla će sigurno dobro doći, kako volonterima, tako i korisnicima usluga Crvenog krsta – rekao je Škrbić. 

Goran Čegar, predsednik Atletskog kluba Apatin, istakao je dugogodišnju korektnu saradnju firme Venera bajk i AK Apatin u realizaciji Apatinskog polumaratona.

-Vrlo brzo sam sa vlasnikom kompanije Venera, Sašom Sivićem dogovorio da zajedno učestvujemo u doniranju koja je specijalno za ovu namenu dizajnirao  Dragan Kalauz, dizajner iz Venera bajk koja su brendirana i imaju specijalnu korpu za prevoženje robe. Bicikla se doniraju u svrhu podrške radu volontera Crvenog krsta iz sedam gradova i opština iz Vojvodine koja vrše dostavu pomoći na terenu, građanima kojima je to potrebno – rekao je Čegar.
 
-Kada se ceo svet suočava sa pandemijom novog koronavirusa Covid-19, jedinstveni smo u naporima da podržimo članove našeg društva kojima je pomoć najpotrebnija, uvereni smo da je celo društvo, od državnih institucija, privrednika do pojedinaca, na istoj misiji, a to je da zajedno svim snagama prebrodimo trenutnu situaciju. Pored toga, doprinos svih nas treba da je i u delu poštovanja mera koje je donelo Nacionalno koordinaciono telo, Institut za javno zdravlje i druge nadležne institucije u cilju očuvanja javnog zdravlja -  rekao je vlasnik Venera bajka Saša Sivić.
 
Donaciju je ispred CK Vojvodine primio njegov sekretar Boško Mitrašinović, dok je donaciju ispred donatora uručio Goran Čegar.
 
-Moram da istaknem da je svaka donacija vrlo dragocena, međutim ova je stvarno posebna i direktno upućena našim volonterima, a indirektno je upućena našim korisnicima. Ovim putem pozivam sve koji mogu i koji su u prilici da doniraju, jer ovo je situacija gde je potreba sve veća i veća, da ljudima koji su u problemima pružimo pomoć – naveo je Mitrašinović
 
 
Tijana Tomašević, sekretar Crvenog krsta Apatin istakla je da je ponosna i zahvalna volonterima koji su, kako je rekla, istinski junaci ovog vremena.
 
-Volonteri, pored lekara, pokazuju veliku požrtvovanost u borbi protiv ove pandemije. Pored naših volotera, volonteri Crvenog krsta širom Srbije, a slobodno mogu reći i u celom svetu svojim angažovanjem pomažu svima onima kojima je pomoć potrebna u borbi sa ovim virusom – rekla je Tomašević. 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar