Domu zdravlja u Kuli uručeni novi defibrilatori

Danas je direktoru Doma zdravlja u Kuli, dr Žarku Ševinu, predsednik Privremenog organa opštine Kula, Velibor Milojičić, uručio dva nova defibrilatora.

Ovi uređaji su kupljeni sredstvima koje je opština Kula dobila učešćem njenih građana u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“, u kojoj je za doprinos u borbi protiv sive ekonomije osvojeno drugo mesto u kategoriji srednjih opština u Srbiji. Kulskoj opštini dodeljeno je 23.000 evra, za realizaciju projekta od javnog značaja. Prema rezultatima nakon sprovedene ankete, utvrđeno je da su se građani opredelili za nabavku aparata za reanimaciju u hitnoj pomoći.

Uručujući ovu opemu predsednik Privremenog organa opštne Kula je rekao:  „Veliko je zadovoljstvo što smo danas u Domu zdravlja i što uručujemo dva nova defibrilatora za potrebe hitne medicinske službe. Ovo je nastavak poboljšanja zdravstvene zaštite građana naše opštine. Želim da istaknem da su u stvari građani sami sebi poklonili ove defibrilatore. Podsetiću sve da je u nagradnoj igri koju je organizavalo Ministarstvo finansija, zahvaljujući aktivnostima i velikom učešću građana naše opštine obezbeđeno 23 000 evra za nabavku ovih aparata. Opština je dodala nedostajućih 500 000 dinara, sprovedena je javna nabavka i evo sad sa zadovoljstvom danas uručujemo ove aparate. Kao što smo obećali i kao što smo i do sada radili. Imamo novi Dom zdravlja, nova vozila i nove aparate, sve u cilju bolje, zdravije, naprednije i lepše opštine Kula.

Direktor Doma zdravlja istakao je da smo svedoci mnogih pozitivnih promena koje su se desile u oblasti zdravstvene zaštite u kulskoj opštini.
 
Otvoren je novi objekat specijalističkih službi, za više od 100 miliona dinara je smanjen dug za lekove, sprečeno je dodatno zaduživanje Doma zdravlja kroz izdavanje apoteka u zakup, obnovljen je vozni park, nabavljen je novi ultrazvuk za potrebe radiološke službe, rešen je nedostatak oftalmologa. Kroz preventivne aktivnosti u proteklom periodu pregledano je preko 2000 pacijenata i ono zbog čega smo se danas okupili nabavljena je nova medicinska oprema za potrebe službe hitne medicinske pomoći. Nabavkom ove opreme značajno su ojačani materijalno-tehnički kapaciteti ove službe i time je učinjen korak više kada je u pitanju zbrinjavanje pacijenata.
 
Još jedna značajna vest je svakako i upućivanje šest lekara na specijalizacije. U pitanju su oblasti psihijatrije, pedijatrije, dva lekara za opštu medicinu, otorinolaringologija i dermatovenerologija.
 
Doktorka hitne medicinske službe Biljana Milić ističe da će novi aparati značajno doprineti unapređenju zdravlja, odnosno pružanju hitne medicinske pomoći. „Ovo su novi, najmoderniji i prilično jednostavni aparati za upotrebu, što u našoj službi mnogo znači.“
 
Milojičić je ovu priliku iskoristio i da obavesti građane da po planu koji je napravljen ranije sa zakupcem „Galen pharm“, sutra ponovo počinju sa radom apoteke u svim naseljenim mestima opštine.
 
Pre svega tu najviše želim da obradujem stanovnike Lipara i Kruščića, koji u prethodnom periodu nisu imali nijednu apoteku, a zatim naravno i stanovnike u svim drugim mestima“, ističe predsednik Privremenog organa opštine Kula.
 
Izvor i foto: 025.rs
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar