lokacija: Kula
objavljeno: 06.12.2018.

Domu zdravlja u Kuli uručeni novi defibrilatori

Društvo

Danas je direktoru Doma zdravlja u Kuli, dr Žarku Ševinu, predsednik Privremenog organa opštine Kula, Velibor Milojičić, uručio dva nova defibrilatora.

Ovi uređaji su kupljeni sredstvima koje je opština Kula dobila učešćem njenih građana u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“, u kojoj je za doprinos u borbi protiv sive ekonomije osvojeno drugo mesto u kategoriji srednjih opština u Srbiji. Kulskoj opštini dodeljeno je 23.000 evra, za realizaciju projekta od javnog značaja. Prema rezultatima nakon sprovedene ankete, utvrđeno je da su se građani opredelili za nabavku aparata za reanimaciju u hitnoj pomoći.

Uručujući ovu opemu predsednik Privremenog organa opštne Kula je rekao:  „Veliko je zadovoljstvo što smo danas u Domu zdravlja i što uručujemo dva nova defibrilatora za potrebe hitne medicinske službe. Ovo je nastavak poboljšanja zdravstvene zaštite građana naše opštine. Želim da istaknem da su u stvari građani sami sebi poklonili ove defibrilatore. Podsetiću sve da je u nagradnoj igri koju je organizavalo Ministarstvo finansija, zahvaljujući aktivnostima i velikom učešću građana naše opštine obezbeđeno 23 000 evra za nabavku ovih aparata. Opština je dodala nedostajućih 500 000 dinara, sprovedena je javna nabavka i evo sad sa zadovoljstvom danas uručujemo ove aparate. Kao što smo obećali i kao što smo i do sada radili. Imamo novi Dom zdravlja, nova vozila i nove aparate, sve u cilju bolje, zdravije, naprednije i lepše opštine Kula.

Direktor Doma zdravlja istakao je da smo svedoci mnogih pozitivnih promena koje su se desile u oblasti zdravstvene zaštite u kulskoj opštini.
 
Otvoren je novi objekat specijalističkih službi, za više od 100 miliona dinara je smanjen dug za lekove, sprečeno je dodatno zaduživanje Doma zdravlja kroz izdavanje apoteka u zakup, obnovljen je vozni park, nabavljen je novi ultrazvuk za potrebe radiološke službe, rešen je nedostatak oftalmologa. Kroz preventivne aktivnosti u proteklom periodu pregledano je preko 2000 pacijenata i ono zbog čega smo se danas okupili nabavljena je nova medicinska oprema za potrebe službe hitne medicinske pomoći. Nabavkom ove opreme značajno su ojačani materijalno-tehnički kapaciteti ove službe i time je učinjen korak više kada je u pitanju zbrinjavanje pacijenata.
 
Još jedna značajna vest je svakako i upućivanje šest lekara na specijalizacije. U pitanju su oblasti psihijatrije, pedijatrije, dva lekara za opštu medicinu, otorinolaringologija i dermatovenerologija.
 
Doktorka hitne medicinske službe Biljana Milić ističe da će novi aparati značajno doprineti unapređenju zdravlja, odnosno pružanju hitne medicinske pomoći. „Ovo su novi, najmoderniji i prilično jednostavni aparati za upotrebu, što u našoj službi mnogo znači.“
 
Milojičić je ovu priliku iskoristio i da obavesti građane da po planu koji je napravljen ranije sa zakupcem „Galen pharm“, sutra ponovo počinju sa radom apoteke u svim naseljenim mestima opštine.
 
Pre svega tu najviše želim da obradujem stanovnike Lipara i Kruščića, koji u prethodnom periodu nisu imali nijednu apoteku, a zatim naravno i stanovnike u svim drugim mestima“, ističe predsednik Privremenog organa opštine Kula.
 
Izvor i foto: 025.rs
 
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Saglasno odluci Vlade Republike Srbije, donete po preporuci Ministarstva zdravlja, zbog epidemije gripa nastave neće biti ni u...

Povodom sutrašnjeg Dana državnosti, danas je na platou ispred Doma kulture u Apatinu položeno cveće na spomen obeležja,...

Crveni krst Odžaci, u saradnji sa MUP-om RS PS u Odžacima, realizovao je juče predavanja po programu "Borba...

Radovi na pojačanom održavanju ulice Vojvode Mišića, koji  su krenuli u oktobru prošle godine, biće nastavljeni sa prvim...

U cilju podizanja ekološke svesti učenika osnovnih škola i promovisanja značaja očuvanja životne sredine, SBB fondacija organizuje „Ne...

Nakon kraće pauze, Кancelarija za besplatnu pravnu pomoć, u saradnji sa Opštinskom upravom Кula, ponovo pruža građanima besplatnu...