Dom zdravlja Apatin ima novo sanitetsko vozilo i ultrazvučni aparat
Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo sproveo je akciju u okviru koje je donirao 10 sanitetskih vozila specijalizovanih za pacijente koji idu na dijalizu. Jedan od Domova zdravlja koji je dobio ovakvo vozilo je i apatinski, te je tim povodom za lokalne medije govorila pomoćnica direktora Doma zdravlja Apatin Branka Bajić
 
-Veoma smo srećni i zahvalni što smo dobili jedno ovakvo vozilo. Na teritoriji Opštine Apatin trenutno je 11 pacijenata koji odlaze gotovo svakodnevno ili više puta nedeljno na dijalizu u Novi Sad, odnosno Sombor, te nam je jedno ovakvo vozilo bilo veoma neophodno. Ono je svakodnevno na putu, klimatizovano je, te obzirom da je novo pruža maksimalnu udobnost korisnicima ove vrste usluge. Vrednost vozila je 3.800.000 dinara i ovim putem se zahvaljujemo pokrajinskom sekretaru i Dekretarijatu za zdravstvo jer su prepoznali potrebe stanovnika opštine Apatin – rekla je Bajić
 
Pre dve nedelje Dom zdravlja Apatin dobio je i novi ultrazvučni aparat koji je, prema rečima Bajić, poklonila lokalna samouprava, a čija vrednost je 5.500.000 dinara. Za ginekološko odeljenje bio je, navela je Bajić, neophodan ovaj aparat jer je poslednji kupljen pre 30 godina.   
 
-Konkretno to znači za sve naše pacijentkinje koje su do sada čekale dugotrajan red na ultrazvuk, za čije pregleda nismo čak imali ni sonde koje su neophodne za ginekologiju, da ih sada imamo i pregledi će u buduće moći biti kompletni, a sam proces olakšan i ubrzan – istakla je Bajić. 
 
Bajić sa zahvalila lokalnoj samoupravi na ovoj investiciji i dodala da Dom zdravlja od početka ove godine ima i CTG aparat koji nikad nije imao, te ja sada, sa kupovinom ultrazvuka, ginekološka služba kompletirana.   
 
 

   


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar