Dom zdravlja Apatin bogatiji za novo sanitetsko vozilo, saznajemo od Branke Bajić, vd direktora ove ustanove

Vozni park Doma zdravlja Apatin bogatiji je za novo sanitetsko vozilo.
Prema rečima Branke Bajić, vd direktora Doma zdravlja, veliku zahvalnost duguju lokalnoj samoupravi koja je prepoznala važnost primarne zdravstvene zaštite i u skladu sa tim iz budžeta izdvojila značajna sredstva za bolji kvalitet rada ustanove. Vrednost vozila je 5.600.000 dinara, a osim osnovne medicinske opreme, novo sanitetsko vozilo ima i defibrilator najnovije generacije, sa kompletnim monitoringom u pratnji pacijenta, kao i respirator.

Na odeljenjima opšte prakse i laboratorije u apatinskom Domu zdravlja, završena je i kompletna  rekonstrukcija dotrajalih sanitarnih čvorova.
Od Branke Bajić saznajemo da vrednost  investicije iznosi oko 800.000,00 dinara, a sredstva su obezbeđena iz Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

Osim gore pomenutog, Dom zdravlja Apatin je kroz donacije, za odeljenja pedijatrije, opšte prakse i medicine rada, a gde je najveća frekvencija pacijenata, obezbedio lcd televizore. Takođe kroz donacije, za ovu ustanovu su obezbeđeni i klima uređaji. Plan je da u skorije vreme sve ambulante dobiju klime, a od Branke Bajić, vd direktora Doma zdravlja Apatin, saznajemo i da je u toku kompletna rekonstrukcija ambulante u Kupusini.
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar