Dom za stare iz Apatina u ponedeljak obeležava Međunarodni dan starijih osoba

Dom za stare i penzionere Apatin, sada već tradicionalno, obeležava Međunarodni dan starijih osoba. Ove godine zaposleni i korisnici iz ustanove će u ponedeljak, 1. oktobra, u periodu od 9 do 10 sati, ispred marketa ,,Maxi'', izložiti radove koje su u proteklom periodu pravili na radno-okupacionim terapijama. Takođe, svim zainteresovanim sugrađanima na štandu Doma moći će se dati sve korisne informacije vezane za sam rad ustanove.

Po završetku mini sajma, kao poklon od ustanove, korisnici Doma će uživati u pozorišnoj predstavi popularnog glumca Mikice Petronijevića.
 
Međunarodni dan starijih osoba proglasila je Generalna skupština Ujedinjenih nacija 14. decembra 1990. godine da bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi. On se obeležava 1. oktobra svake godine. Proglašenjem Međunarodnog dana starijih osoba podstiču se države da starijim članovima osiguraju zadovoljenje njihovih potreba i omoguće im učestvovanje u društvu u skladu s njihovim sposobnostima.
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar