Dom kulture u Gakovu rekonstruisan i spreman za rad

Na inicijativu građana i Mesne zajednice Gakovo, stara seoska škola dobila je novu namenu i postala centar kulture u selu. Druga faza rekonstrukcije Doma kulture u Gakovu je završena, što je omogućilo da ova zgrada otvori svoja vrata za kulturno-umetničke i razne druge sadržaje. Završena je kompletna rekonstrukcija unutrašnjosti zgrade koja je obuhvatila građevinske radove kao i postavljanje vodovoda i kanalizacije. Dom kulture sada ima veliku salu sa binom za manifestacije, kancelarije, toalete i salu za sastanke.

Salu su svečano otvorili gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović i predsednik Saveta mesne zajednice Gakovo Simo Marković.

Gradonačelnica je istakla da se nada da će udruženja građana ovde naći svoje mesto i pozvala sve stanovnike Gakova koji su zainteresovani za društveni rad, da u Domu kulture organizuju svoje aktivnosti.

„Završena je zapravo druga faza koja je podrazumevala kompletno unutrašnje uređenje ovog prostora, koji je namenjen kako za kulturno-umetnička društva, tako i za udruženja građana. Mislimo da za jedno naseljeno mesto poput Gakova ovaj prostor predstavlja zapravo jedan kapitalni objekat u kome svi oni koji se bave bilo kakvom vrstom civilnog angažmana, bilo humanitarnog, bilo kulturnog, ili nekog drugog, mogu da nađu svoje mesto. Koristim ovu priliku i da pozovem i sve one koji se bave kako decom, tako i mladima, ženama, kulturom i drugim aktivnostima, naravno i penzionere, da u ovom prostoru organizuju svoje aktivnosti, čime će ga zapravo oplemeniti i učiniti i samu svrhu ovog objekta i našeg ulaganja opravdanom“, rekla je gradonačelnica Dušanka Golubović.

Predsednik Saveta mesne zajednice „Gakovo“ Simo Marković uputio je poziv kulturno-umetničkim, ali i drugim udruženjima da u Domu kulture realizuju svoj rad.

„Mi u Gakovu imamo više udruženja kako sportskih, tako i drugih. U poslednje vreme svi su nešto zatajili, uglavnom zbog nedostatka prostora. Sada smo dobili jedan prvorazredni objekat koji ima sve uslove za funkcionisanje i nadam se da će pre svega kulturno-umetničko društvo da oživi, da krene, a onda i mi svi ostali za njima“, rekao je Marković.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar