Doček Pravoslavne Nove godine na Trgu sa novim predsednikom opštine

Opština Apatin i Turistička organizacija opštine Apatin na Trgu Nikola Tesla organizovali su doček Pravoslavne Nove godine. Iako je neprestano padala kiša i sneg, organizator je ispoštovao publiku koja je došla uprkos lošim vremenskim uslovima i program je realizovan po predviđenom planu.


Pre nego što je počeo nastup bendova, deci koja su se okupila na Trgu, Deda Mraz je uručio novogodišnje paketiće.

Kao i prethodnih godina, svi prisutni mogli su se besplatno okrepiti i ugrejati toplim čajevima ili kuvanim vinom.

Apatinski bend Fish Vibe prvi je nastupio, a nakon njih atmosferu su zagrejali i naši tamburaši, Dunavski biseri.


 

Običaj je za Srpsku Novu godinu da se umesi pogača "vasilica" (vasilica se zove jer je toga dana praznik i Svetog Vasilija Velikog). Milan Škrbić, predsednik opštine Apatin, ispoštovao je ovu tradiciju i zajedno sa prisutnim građanima lomio pogaču, poželevši svima dobro zdravlje i sreću. U video prilogu možete pogledati kako je to sinoć izgledalo.


Treba napomenuti da vernici danas slave tri velika praznika. Danas je, naime prvi dan Nove godine po julijanskom kalendaru, Mali Božić i dan posvećen Svetom Vasiliju Velikom.
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar