Dobri susedi stvaraju zajedničku budućnost

U okviru Interreg-IPA programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija, opština Kula zajedno sa opštinom Kaloča iz Mađarske sprovodi projekat pod nazivom „Stare navike u novoj odeći“.

Osnovni cilj je jačanje saradnje, smanjivanje nejednakosti između regiona i podrška optimalnom ekonomskom razvoju, baveći se pre svega svakodnevnim životnim pitanjima, negovanjem tradicije i dobrih komšijskih odnosa.

U sklopu aktivnosti ovog projekta koji sufinansira Evropska unija, u Kuli su održane radionice na temu poljoprivrede i ruralnog razvoja u Srbiji kao i na temu preduzetništva.

Takođe, u cilju jačanje saradnje naše dve opštine potpisan je sporazum o saradnji Srednje ekonomske trgovinske škole Kula i Centra srednjih škola iz Baje iz Mađarske.

Sporazum će omogućiti čvršću saradnju, razmenu iskustava i zajedničko apliciranje za sredstva iz fondova Evropske unije.

Izvor i foto: kula.rs


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar