Do početka jeseni u Kuli počinje sa radom novi zdravstveni objekat specijalističkih službi

Novi zdravstveni objekat Doma zdravlja u Kuli biće otvoren do početka jeseni ove godine i predstavlja dobar primer saradnje lokalne samouprave i Vlade Srbije. Građani će imati objedinjene i bolje zdravstvene usluge na jednom mestu, što će rešiti prostorni problem lokalnog zdravstva.

Radovi vredni 132 miliona dinara su završeni, a objekat su posetili predsednik opštine Kula Velibor Milojičić, predstavnici ministarstva privrede i predstavnik Evropske investicione banke. Oni su se uverili da su građani opštine Kula dobili objekat kakav zaslužuju i da je nivo zdravstvene usluge značajno poboljšan.
Milojičić je najavio da će uskoro ovaj objekat biti opremljen kancelarijskim i medicinskom nameštajem, a da će prenos opreme iz starog objekta početi početkom avgusta.
– Novi Dom zdravlja je spreman za useljenje, dobijena je upotrebna dozvola i na sednici SO Kula će na Dom zdravlja Kula biti preneta prava korišćenja. Do početka jeseni građani će moći da se leče u novom zdanju Doma zdravlja u Kuli. Ponosni smo na izgled novog objekta, ali i na projekat koji je urađen, kaže Milojičić.
 
Direktor Doma zdravlja u Kuli dr Žarko Ševin je istakao da će sve službe koje su funkcionisale u staroj zgradi raditi i u novom objektu. Ševin je rekao da su otklonjene arhitektonske barijere koje zajedno sa liftom omogućavaju zdravstvene usluge kako teško pokretnim pacijentima tako i osobama sa invaliditetom. On je uputio apel resornom ministarstvu da odobri odgovarajući broj lekara na prijem u stalni radni odnos jer ovako lepa zgrada zaslužuje i povećanje broja zaposlenih.
 
Novo zdanje je podignuto u centru grada, na zgarištu Narodne biblioteke, koja je izgorela 2008. Prema ugovoru, koji je opština Kula, kao osnivač DZ, sklopila sa Ministarstvom privrede lokalna samouprava je izdvojila 77 miliona dinara, a ministarstvo privrede 55 miliona.
 
Novi specijalistički objekat ima prizemlje i dva sprata, a povezan je pasarelom sa ambulantom opšte prakse. To je manje zdanje od prethodnog, jer je prilagođeno suženom obimu zdravstvene zaštite, koji je namenilo resorno ministarstvo.
Dosadašnji specijalistički objekat, izgrađen 1987. godine na Telečkoj kosi, potonuo je 30 santimetara, usled čega su popucali zidovi ordinacija, iz kojih je većina specijalista zbog toga iseljena i smeštena u skučen prostor ambulante opšte prakse.

Projekat je realizovan u okviru Programa podrške unapređenja lokalne i regionalne infrastrukture – Gradimo zajedno.

Izvor: kula.rs
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar