Do kraja godine Apatin bogatiji za logopedsko-defektološki kabinet i senzornu sobu

Kao jedan vid podrške i pomoći roditeljima i deci sa posebnim potrebama u razvoju, opština Apatin se u saradnji sa Centrom za socijalni rad odlučila da investira u projekat koji bi trebao biti realizovan do kraja godine. O detaljima projekta, govorile su direktorica Centra za socijalni rad Nikolina Sučević i predsednica opštine Apatin Dubravka Korać.

„U Centru za socijalni rad već nekoliko godina unazad prate se potrebe dece predškolskog i školskog uzrasta koje se odnose na posebne vidove podrške, kao i logopedske i defektološke tretmane. Praćenjem rada interresorne komisije, kao i broja dece i roditelja koji su nam se obraćali za dodatnu podršku došli smo do saznanja da imamo oko 40 dece navedenog uzrasta kojima bi bio neophodan dodatan logopedski i defektološki tretman. Uz podršku lokalne samouprave obezbeđena su sredstva za opremanje senzorne sobe i za opremanje logopedsko-defektološkog kabineta. Cilj nam je da ovaj projekat realizuje pre kraja ove godine. Centar za socijalni rad ce angažovati logopeda, defektologa i senzornog terapeuta, a korišćenje ove vrste usluge biće potpuno besplatno za svu decu koja budu imala potrebu da je koriste“, rekla je Sučevićeva.

Po rečima predsednice Opštine Apatin Dubravke Korać, ovaj projekat predstavlja ozbiljnu i dugoročnu investiciju: „Opština Apatin ulazi u jedan ozbiljan i dugoročan projekat sa ciljem da pomognemo roditeljima dece sa određenim smetnjama u razvoju. Ideja je da pri Centru za socijalni rad organizujemo rad defektologa,logopeda, psihologa i pedagoga koji bi deci bili na usluzi radnim danima tokom popodnevnih časova i gde bismo izbegli potrebu roditelja da decu odvode u Sombor za takve usluge. Opština će u naredna tri meseca u tu uslugu, odnosno opremanje adekvatnog prostora, uložiti oko milion dinara. Sredstva su predviđena rebalansom i nadam se da krećemo sa investicijom već nakon naredne skupštine“, istakla je Korać.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar