Dezinfekcija Doma za učenike u Ruskom Krsturu

U naseljenom mestu Ruski Krstur danas je vršena dezinfekcija Doma za učenike u Srednjoj školi „Petro Kuzmjak“. Predsednik opštine Kula Damjan Miljanić je rekao da je ovo redovan obilazak Ruskog Krstura, Mesne zajednice i aktivnosti koje sprovodi JKP „Ruskom“ Ruski Krstur, a danas je obiđen i Dom učenika kako bi videli kakvo je stanje u njemu. Bitno je da ovaj Dom bude dezinfikovan, prazan i spreman, kao jedno od mogućih, ukoliko to bude bilo potrebno, smeštaja lica koja će biti izolovana kada krene masovnije testiranje na korona virus, zaključio je Miljanić. 

Direktor Doma zdravlja Kula Dr Žarko Ševin je rekao da smeštaj u učeničkom Domu potpuno ispunjava prostorne i materijalno tehničke standarde i dodao da se iskreno nada da do njegove realizacije neće doći, ali da se pripremamo za scenario u kome treba da se izvestan broj pacijenata sa lakšom kliničkom slikom smesti na izolaciju. Doktor Ševin je istakao da ovog momenta nema podataka koji ukazuju na to da ima pacijenata koji su oboleli od korona virusa u opštini Kula i još jednom apelovao na sve građane koji su u izolaciji, da poštuju pravila i da 14 dana budu u odsustvu bilo kakvog socijalnog kontakta.

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar