lokacija: Kula
objavljeno: 11.07.2018.

Devojčice iz Kule osvojile treće mesto na državnom prvenstvu vatrogasnog podmlatka

Društvo

Na državnom prvenstvu vatrogasnog podmlatka u Zaječaru, devojčice Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Kule osvojile su treće mesto. Mladu desetočlanu vatrogasnu ekipu, predvodili su Perica Samac, Teodora Stanić i Kristijan Kataji.

Prvog dana takmičenja, u subotu 07. Jula, nakon velikog otvaranja i defilea kroz grad, devojčice su se takmičile u teorijskom delu. Narednog dana, na zaječarskom stadionu, nadmetale su se u praktičnim vežbama: napad na gašenje požara ručnom pumpom brentačom i štafetna trka sa prenošenjem vode.
 
Prema rečima komandira DVD Kula Perice Samca, ovo je izuzetan uspeh, pogotovo uzevši u obzir tako veliku konkurenciju. Takođe, napominje da je ovo samo jedan od trofeja koje je ovo društvo osvojilo, pošto su pre dve godine zauzeli prvo mesto. Posebnu zahvalnost je izrazio JKP Komunalac Kula, koji je izašao u susret mladim vatrogascima i omogućio im da učestvuju na takmičenju, Fabrici biskvita Jaffa, Kompaniji pića STORK, firmi Pikagro, KUD “ Srbija “ iz Kule i Turističkoj organizaciji opštine Kula.
 
Mladi predstavnici opštine Kula imali su poseban štand, gde su se delili sponzorski proizvodi i štampani materijal Turističke organizacije, u cilju promovisanja opštine Kula.
 
Deca su u povratku imala organizovanu posetu arheološkom nalazištu antičke rimske carske palate Feliks Romulijane, koja se od 29. juna 2007. godine nalazi na UNESKO listi Svetskih baština.
 
Na takmičenju je učestvovalo oko 600 dece iz svih krajeva Srbije, a organizator je bio Vatrogasni Savez Srbije.

Izvor: kula.rs
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Dom zdravlja u Odžacima dobio je novi RTG uređaj. Za ovaj aparat Pokrajinska vlada izdvojila je 5.400.000,00 dinara....

Produžen je rok za prijavljivanje za besplatne specijalističke informatičke obuke. Svi kandidati zainteresovani za uključivanje u obuke mogu...

Letnja sezona uveliko je u toku. Školski raspust, godišnji odmori i visoke temperature idealno su vreme da sebi...

Članovi Privrednog saveta, shodno ranije pokrenutoj inicijativi za proširenje sastava Saveta radi zastupljenosti svih privrednih grana u radu...

U okviru druge faze rekonstrukcije ulica Železnička i Ive Lole Ribara predviđeno je postavljanje semafora na raskrsnici koju...

Radnici RJ „Mehanizacija i održavanje“, JKP „Zelenilo“ Sombor, otpočeli su u sredu izgradnju novog dečijeg igrališta u Bačkom...