lokacija: Kula
objavljeno: 11.07.2018.

Devojčice iz Kule osvojile treće mesto na državnom prvenstvu vatrogasnog podmlatka

Društvo

Na državnom prvenstvu vatrogasnog podmlatka u Zaječaru, devojčice Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Kule osvojile su treće mesto. Mladu desetočlanu vatrogasnu ekipu, predvodili su Perica Samac, Teodora Stanić i Kristijan Kataji.

Prvog dana takmičenja, u subotu 07. Jula, nakon velikog otvaranja i defilea kroz grad, devojčice su se takmičile u teorijskom delu. Narednog dana, na zaječarskom stadionu, nadmetale su se u praktičnim vežbama: napad na gašenje požara ručnom pumpom brentačom i štafetna trka sa prenošenjem vode.
 
Prema rečima komandira DVD Kula Perice Samca, ovo je izuzetan uspeh, pogotovo uzevši u obzir tako veliku konkurenciju. Takođe, napominje da je ovo samo jedan od trofeja koje je ovo društvo osvojilo, pošto su pre dve godine zauzeli prvo mesto. Posebnu zahvalnost je izrazio JKP Komunalac Kula, koji je izašao u susret mladim vatrogascima i omogućio im da učestvuju na takmičenju, Fabrici biskvita Jaffa, Kompaniji pića STORK, firmi Pikagro, KUD “ Srbija “ iz Kule i Turističkoj organizaciji opštine Kula.
 
Mladi predstavnici opštine Kula imali su poseban štand, gde su se delili sponzorski proizvodi i štampani materijal Turističke organizacije, u cilju promovisanja opštine Kula.
 
Deca su u povratku imala organizovanu posetu arheološkom nalazištu antičke rimske carske palate Feliks Romulijane, koja se od 29. juna 2007. godine nalazi na UNESKO listi Svetskih baština.
 
Na takmičenju je učestvovalo oko 600 dece iz svih krajeva Srbije, a organizator je bio Vatrogasni Savez Srbije.

Izvor: kula.rs
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Škola za osnovno i srednje obrazovanje sa domom „Vuk Karadžić“ u Somboru, učestvovala je na konkursu „Da rastemo...

Počela je reparacija lima na krovu Rimokatoličke crkve u Kuli, koja je sagrađena 1770. godine i koja će...

Crveni krst Odžaci realizovao je predavanja u OŠ "Bora Stanković" u Karavukovu. Najpre je realizovano predavanje na...

Grad Sombor bio je domaćin konferencije pod nazivom „Evropa u mom gradu“. Konferenciju je organizovala nemačka Fondacija „Konrad...

Bard fotografije prirode, svetski putnik, Jovan Lakatoš-Laki, će u organizaciji Udruženja građana "Apatinska plovarica" u OŠ „Žarko Zrenjanin“...

Pčelarsko društvo “Suncokret” na platou Sportskog centra Odžaci organizuje Festival meda 2018, u subotu 29. septembra.  Kako su najavili...