Deluj protiv nasilja nad ženama

Informišite se o tome kako da PREPOZNATE NASILJE, kako da DELUJETE u slučaju nasilja i koje USLUGE vam pružaju članice Mreže SOS Vojvodina. U tome će vam pomoći sajt http://sosvojvodina.org/prepoznaj-nasilje/.

Postoji i jedinstveni besplatni SOS telefon Vojvodina, koji deluje preko specijalnog broja 0800 10 10 10.  Namenjen je svim ženama koje se nađu u situaciji porodičnog ili partnerskog nasilja.Usluga je dostupna svakog radnog dana od 10 do 20 sati. Žena pozivom na broj 0800 10 10 10 ima mogućnost da razgovara sa konsultantkinjom u organizaciji, koja je teritorijalno najbliža mestu iz koga ona upućuje poziv. Ovakav koncept omogućuje da žena nakon telefonskih konsultacija dogovori dolazak u Savetovalište organizacije i dobije i neku drugu uslugu koja doprinosi izlasku iz nasilja, oporavku ili rešavanju nekog od problema koji prati nasilje.

MREŽU SOS VOJVODINA čini šest ženskih organizacija koje na teritoriji Vojvodine pružaju uluge za žene koje su preživele porodično ili partnersko nasilje kroz uslugu jedinstvenog besplatnog SOS telefona Vojvodine. Posvećene su obezbeđivanju kvalitetne i dostupne usluge svakoj ženi, jer verujemo u dostojanstven život bez nasilja.

Obučene konsultantkinje ženama pružaju emotivnu podršku i daju informacije o mogućnostima za izlazak iz situacije nasilja. Upoznaju ih sa pravima koja se odnose na zdravstvenu, socijalnu i pravnu zaštitu, kao i procedurama koje preduzimaju institucije i organizacije koje se bave prevencijom i zaštitom od nasilja.Konsultacije se mogu ostvariti i u pisanoj formi na sajtu u sekciji "Pošalji pitanje".

 

 

 

  


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar