Delegacija opštine Apatin prisustvovala otkrivanju Spomenika slobode u Nevesinju

Otkrivanjem i osveštavanjem Spomenika slobode na gradskom trgu u Nevesinju završene su Mitrovdanske svečanosti. Ovom događaju prisustvovala je i delegacija opštine Apatin, a koja godinama unazad gaji bratske odnose sa Nevesinjem.
 

U okviru ovogodišnjih Mitrovdanskih svečanosti , obeležen je Dan opštine Nevesinje, kao i krsna slava Boračke organizacije RS i sećanje na Mitrovdanske bitke koje su vođene u proteklom ratu.

Spomenik koji će trajno podsećati na junake koji su dali život za slobodu otadžbine otkrili su predsednik RS Milorad Dodik, ministar rada i boračko - invalidske zaštite RS Milenko Savanović, načelnik opštine Milenko Avdalović, majka dva poginula borca Vojske RS Dušanka Kuzman i dete rođeno sedam dana poslije očeve herojske pogibije Momčilo Vuković.

Spomen obeležje osveštao je vladika zahumsko - hercegovački i primorski Grigorije sa sveštenstvom Eparhije.


Nakon otkrivanja i osveštavanja Spomenika slobode republičke, državne i opštinske delegacije i predstavnici udruženja proisteklih iz otadžbinskog rata položili su cveće, a pripremljen je i prigodan kulturno - umetnički program.

Spomenik, delo akademskog vajara Miodraga Živkovića, predstavlja sve nevesinjske ustanke u borbi za slobodu.


 

Izvor: Virtualna Hercegovina
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar