lokacija: Sombor
objavljeno: 14.05.2018.

Delegacija Ministarstva zaštite životne sredine posetila Sombor - Tema razgovora unapređenje upravljanja otpadom

Društvo

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović sa saradnicima razgovarala je sa predstavnicima Ministarstva zaštite životne sredine o unapređenju sistema upravljanja otpadom i otpadnim vodama, rezervatu biosfere „Bačko Podunavlje“ i drugim pitanjima iz oblasti zaštite životne sredine.


Državni sekretar Branislav Blažić je naveo da posetom Somboru Ministarstvo želi da uspostavi model neprekidne saradnje kako bi se problemi u ovoj oblasti sagledali na pravi način i kako bi Ministarstvo moglo da pomogne u oblasti za koju je nadležno.


Državni sekretar je istakao da se u oblasti upravljanja otpadom mora raditi brzo, kako je rekao „ne samo zbog pristupanja Evropskoj uniji, već zbog zaštite životne sredine i zdravlja“.


Na sastanku je rečeno da se mora raditi brzo na uspostavljanju regionalne deponije kojom bi upravljalo preduzeće nastalo po modelu javno-privatnog partnerstva.


Sombor je među malobrojnim gradovima koji imaju prečistač otpadnih voda, rečeno je na sastanku i najavljeno je da će u vojvođanskim selima u narednom periodu biti predstavljen projekat poboljšanja kanalizacionog sistema i mreže po selima.


Najavljeno je i da će Ministarstvo pružiti podršku JKP „Vodokanal“ u njihovim prekograničnim projektima u ovoj oblasti.
 

Gradonačelnica i predstavnici Ministarstva razgovarali su i o turističkom potencijalu „Bačkog Podunalja“.
Ispred Ministarstva za zaštitu životne sredine sastanku su prisustvovali i Slobodan Perović, pomoćnik ministra za strateško planiranje i projekte i Darinka Radojević, načelnik Odeljenja za strateško planiranje.
Među domaćim učesnicima sastanka bili su i Miroslav Kovačić, član Gradskog veća za oblast komunalne delatnosti i investicija i načelnici resornih odeljenja Gradske uprave grada Sombora, Igor Latas i Milanka Krstić, te predstavnici JKP „Čistoća“ i JKP „Vodokanal.“

Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću Sombor


 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Prvi Vidovdanski sabor, u organizaciji  KUD Carza održaće se u petak, 28. juna, u Domu kulture u Apatinu. Program...

Otvoreni gradski bazen Sportskog centra Soko u Somboru juče je počeo sa radom. Svim kupačima na uređenim površinama...

Zbog održavanja tradicionalne manifestacije Somborski kotlić na Trgu Svetog Trojstva u Somboru, za saobraćaj će, kako kažu u...

U okviru 56. Apatinskih ribarskih večeri, koje će se održati od 4. do 7. jula, svi zainteresovani imaće...

Šest osoba je povređeno kada je na benzinskoj pumpi na putu Kula-Vrbas prilikom punjenja plinske boce za domaćinstvo...

Nakon postavke Balans+ samouslužnih servisa za bicikle u gradovima širom Srbije, poput Beograda, Novog Sada i Kruševca, kompanija...