Delegacija iz Mađarske sutra u Apatinu

Delegacija opštine Šoltvadkert iz Mađarske, predvođena gradonačelnikom g. Ferencom Lehockim, posetiće u četvrtak opštinu Apatin.

Mađarski partneri će imati prilike da upoznaju našu opštinu, njene privredne, agrarne i turističke potencijale, a predviđeni su i sastanci na kojima će se razgovarati o budućoj saradnji.
 
Predstavnici dve lokalne samouprave će sutra u zgradi SO Apatin potpisati Memorandum o saradnji, kojim se uspostavljaju čvršći međusobni odnosi i dogovara konkretna razmena u brojnim oblastima.
 
- Sporazum koji potpisujemo predviđa saradnju i razmenu ljudi, znanja i iskustava u oblastima turizma, privrede, poljoprivrede i ruralnog razvoja, obrazovanja i kulture, sporta i životne sredine, između ostalog. Za nas je veoma značajno što je ovim dokumentom predviđeno i zajedničko učešće u evropskim projektima, posebno jer nas uskoro očekuje otvaranje trećeg poziva za projekte u sklopu prekograničnog IPA programa Srbija–Mađarska. Hoćemo da dočekamo taj konkurs sa spremnim projektima i partnerima, objašnjava Dubravka Кorać, zamenica predsednika apatinske opštine.
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar