Dečija nedelja na Pedagoškom fakultetu u Somboru

Katedra za matematiku i metodiku nastave matematike Pedagoškog fakulteta u Somboru, organizovala je interaktivne matematičke radionice za učesnike manifestacije Dečija nedelja. Profesori i saradnici su, uz pomoć studenata, održali radionice učenicima nižih razreda svih osnovnih škola iz Sombora.

Odigrane su edukativne pozorišne predstave Tri praseta i Crvenkapa i vuk, tokom kojih su učenici interaktivno učestvovali i pomagali junacima iz bajki tako što su rešavali različite matematičke zadatke. Ove matematičke bajke izveli su studenti Miroslava Palalić, Sanja Boloban, Snežana Mučenski, Jelena Karajović, Bogdan Popov i Milan Stojković. Nakon predstave, učenici su imali priliku da igraju popularne društvene igre začinjene matematikom, da se oprobaju u ulozi detektiva, da se zabave uz igre strategijskog karaktera i da rešavaju razne matematičke mozgalice i probleme.

Uspešnoj organizaciji i realizaciji ovih radionica doprineli su doc. dr Bojan Lazić, asistentkinje dr Mirela Mrđa i Snežana Gordić, kao i Marina Milošević, saradnik u nastavi. 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar