Deca na časovima pravila stranačke rekvizite?

Našoj redakciji se prošlog vikenda javilo više zabrinutih roditelja iz Sonte, tvrdeći da su njihova deca na času u Osnovnoj školi Ivan Goran Kovačić pravila rekvizite koji su kasnije korišćeni u političkom performansu.

Roditelji navode da su deca na času likovnog kod učiteljice Jovanke Stepanović pravila brodiće od papira, koji su završili na skupu Udruženja Bez straha u Apatinu. Roditelji su zabrinuti mogućom zloupotrebom dece u stranačke svrhe, kao i zloupotrebom školskog prostora.

Željko Rajčević iz Udruženja Bez straha potvrdio je da su brodići puštani u Dunav na skupu 5. oktobra, ali da ne zna njihovo poreklo. Nakon naknadnih konsultacija sa kolegama ponovo se javio našoj redakciji i izjavio da su ljudi iz Apatina pravili te brodiće, ali da nema govora da je škola bila uključena i dodao da ne podržava takve stvari.

Učiteljica Jovanka Stepanović, koja je sama bila prisutna na protestu, porekla je da su deca pravila rekvizite za stranački performans na času.

-Deca su pravila brodiće, kape i razne druge oblike od papira na časovima likovnog, ali brodiće koje smo puštali na protestu smo pravile ja i još jedna učiteljica iz Apatina, to nisu brodići iz škole- rekla je Stepanović.

Odgovarajući na tu tvrdnju, jedan od zabrinutih roditelja nam je rekao:

-Deca su pravila brodiće u školi, a učiteljica ih je pokupila na kraju časa. Onda se u subotu brodići pojave na stranačkom protestu, a učiteljica kaže da to nisu isti nego neki skroz drugi brodići. Koliko je to realno, neka procene vaši čitaoci – kaže ovaj roditelj.

Podsećamo da su deca od političkih zloupotreba zaštićena Konvencijom o pravima deteta Ujedinjenih nacija i pozivamo lokalne političke aktere da se ubuduće suzdrže od ovakvih aktivnosti.


 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Opet ja

29.10.2020 | 12:10
Uostalom,da li se ona slikala sa decom drzeni ime neke stranke na slici? Da li je delila u skoli srceta,sendvice il sta vec u skolskom dvoristu sa imenom neke stranke?! Molim lepo,bolje ucite tu vasu decu lepom ponasanju,a ne da razbijaju stakla na vozovima i ko zna sta rade...

Sonta u Srcu

29.10.2020 | 12:10
Da li je bilo ko od nadležnih pokrenuo postupak protiv Jovanke Stepanović? Ovo nije njen prvi incident.

Mažoret Sonta

29.10.2020 | 12:10
Ta učiteljica iz Sonte je katastrofa. Šta sve radi samo da bi osetila trenutak važnosti, bitnosti i popularnosti...jednostavno to nije način. Takve promene neće podržati niko!
Postavi komentar
APATIN WEATHER
Foto nedelje
Foto nedelje
VESTI.RS