Deca iz Svilojeva konačno imaju gde da provode svoje slobodno vreme

U Svilojevu je svečano otvorena renovirana prostorija, a koja pripada Predškolskoj ustanovi Pčelica. Prostoriju će koristiti Udruženje ,,Svilojevački svici'', a koje vodi Marija Ivanović, vaspitač.

Ovo udruženje okuplja oko 40 dece predškolskog i školskog uzrasta. Oni će ubuduće svoje slobodno vreme trošiti kvalitetno, družeći se i baveći različitim kreativnim aktivnostima.
 

Otvaranju prostorija su prisustvovali zamenica predsednika opštine Apatin, Dubravka Korać, pomoćnik predsednika opštine za nacionalne manjine, David Nađ, veliki broj dece, vaspitača, kao i meštana Svilojeva.


 

- Lokalna samuprava je u želji da pomogne i unapredi uslove za boravak dece u Svilojevu adaptirala deo zgrade predškolske ustanove. Zamenjena je stolarija, okrečeno je, postavljeni novi podovi, uređen enterijer. Na ovome svakako nećemo stati, jer će lokalna samouprava nastaviti sa podrškom obrazovnim ustanovama u ovom mestu, istakao je David Nađ, pomoćnik predsednika opštine za nacionalne manjine i dodao da se ulaganje nastavlja tako što će u Osnovnoj školi ,,Kiš Ferenc” biti obnovljena fiskulturna sala, a posebna pažnja biće posvećena sportskim terenima u ovom objektu koji će u budućnosti biti otvoreni za korišćenje i nakon nastave.

Inicijator ovog projekta, vaspitačica Marija Ivanović zahvalila se lokalnoj samoupravi i istakla kako misli da će sada još više dece učestvovati u aktivnostima koje organizuje, s obzirom na to da konačno imaju adekvatan prostor.
 

- Ranije smo za naše radionice i okupljanja koristili prostor u Mesnoj zajednici, ali on nije bio adekvatan. Grupa koju vodim broji oko 40 mališana, uzrasta od pet do trinaest godina. Deca na radionicama izrađuju razne dekoracije, često su to i reciklažni materijali od kojih pravimo predmete različitih oblika i namena, spremamo predstave, glumimo, sviramo, igramo se i učimo, rekla je Ivanovićeva.


 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar