Davaoci krvi iz Zapadno-bačkog okruga ugošćeni u Koceljevi
U republičkoj akciji dobrovoljnih davaoca krvi, predstavnici Zapadno-bačkog okruga ovog vikenda boravili su na poziv kolega iz Crvenog krsta Koceljeva u ovom mestu.
 
Delegaciju davaoca ZBO činili su predstavnici Sombora, Kule, Odžaka i Apatina, a  predvodio ih je predsednik davaoca ZBO i član saveza dobrovoljnih davaoca krvi Srbije  Stevo Šorak. Podršku u vidu prevoza davaocima krvi pružila je Opština Apatin.
 
Delegacija je stigla u Koceljevo u petak u večernjim satima gde su ih ugostili predstavnici tamošnjeg Crvenog krsta. Iste večeri u prostorijama Crvenog krsta Koceljeva organizovan je sastanak sa davaocima iz ZBO na kom su pored ostalih dugogodšnjih dobrovoljnih davaoca  prisustvovao predsednik Crvenog krsta Sombor dr Milan Zobenica. Pored razmene iskustava kako omasoviti ovu humanu akciju, napravljen je plan o daljim podrškama kako bi se što više uvezali dobrovoljni  davaoci krvi na teritoriji cele Srbije.  

 

Sutradan u jutarnjim satima u sklopu turističkog događaja „Festival zimnice“ u centru Koceljeva je organizovano masovno davanje krvi. Nakon obilska sela i ručka koji je organizovao domaćin, predstavnici Sombora, Kule, Odžaka i Apatina u prisustvu brojnih gostiju koji su prisustvovali i učestvovali u manifestaciji „Festival zimnice“ dobili su zahvalnice. 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar