Darivanje prvorođene bebe u 2021. godini – Alekseja Čeljuske

Dečak Aleksej Čeljuska je prva beba rođena 2021. godine u porodilištu Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ u Somboru.

Aleksej je napredna beba, težak je 3,800 kilograma i dugačak 52 centimetara, a rođen je 1. januara u 3 časa. Aleksejevo rođenje roditeljima su danas čestitali gradonačelnik Sombora Antonio Ratković i zamenica gradonačelnika Ljiljana Tica i ovom prilikom im uručili poklon čestitku u iznosu od 100.000,00 dinara, kao i prigodne poklone. „Darivanje prvorođene bebe za mene predstavlja jedan od najdražih događaja tokom godine.

To je jedan simboličan način na koji gradska vlast želi da pruži podršku roditeljstvu pored ostalih mera populacione politike koje je Grad već ustanovio, kao što su servis za podršku roditeljstva, rekonstrukcija porodilišta, nova Odluka o vantelesnoj oplodnji i podrška mladim poljoprivrednim gazdinstvima.

Grad će i u narednom periodu osluškivati potrebe i razvijati usluge i mere podrške u skladu sa tim potrebama, kako bi učinili bar mali pomak u smislu povećanja nataliteta na teritoriji Grada Sombora“ poručio je gradonačelnik Ratković.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar
APATIN WEATHER
Foto nedelje
Foto nedelje
VESTI.RS