lokacija: Kula
objavljeno: 09.08.2018.

Dani krsturske paprike zakazani za 25. i 26. avgust

Društvo

Turističko-privredno-kulturna manifestacija „Dani krsturske paprike“, biće održana 25. i 26. avgusta u centru Ruskog Krstura. U skladu sa bogatim programom, očekuje se i veliki broj gostiju.

Početak manifestacije je u subotu u 10:00 časova kada će biti održano takmičenje u kuvanju ajvara, nakon čega će biti skup otkupljivača i proizvođača paprike. Važno je istaći da se ovim povodom sve veći broj građana uključuje upravo u ovaj skup radi sklapanja poslova.
 
Tokom celog dana pripremaće se tradicionalna jela koje će posetioci moći da degustiraju, a Konjički klub “Rusin” prirediće defile paradnih zaprega. Biće izabran najbolji ajvar, najteža paprika, kao i najlepši štand.
 
Prema rečima organizatora biće oko 50 štandova, svi u skladu sa tematikom manifestacije, kako bi se istakla kultura i specifične domaće radinosti karakteristične za ovaj lokalitet. Prijave za dobijanje štanda, kao i za učestvovanje u takmičenju kuvanja ajvara, su do 20. avgusta.
 
Svečano otvaranje manifestacije je u 17.30 časova, a sat vremena kasnije počeće dečiji program u sklopu kojeg je organizovan maskenbal. Muzički program startuje u 19.00 časova, a događaj večeri je koncert grupe „Garavi sokak“ zakazan u 21.00 čas.
 
Manifestacija se nastavlja u nedelju od 10.00 časova kada će biti organizovana vožnja kočijama Konjičkog kluba “Rusin” i obilazak sela. Osim lokalnih gostiju, očekuju se i gosti iz Mađarske, Slovačke i Slovenije.
 
Projekat podržavaju Opština Kula i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.
 
Program manifestacije:
 
Subota, 25. avgust
 
10:00 – Takmičenje u kuvanju ajvara
14:00 – Skup otkupljivača i proizvođača paprike
15:00 – 17:30 – Izlazak na teren, obilazak više parcela pod paprikom
14:00 – 22:00 – Izložba paprike i drugih povrtarskih proizvoda, proizvoda domaće radinosti, starih zanata i suvenira
14:00 – Priprema tradicionalnih jela i degustacija specijaliteta od paprike i ručak
17:00 – Defile paradnih zaprega Konjičkog kluba “Rusin” i gostiju
17:30 – Svečano otvaranje manifestacije i kulturno-umetnički program
18:30 – Dečji maskenbal i dodela nagrada za najlepšu masku, najtežu papriku, najlepši štand i najbolji ajvar
19:00 – 02:00 – Muzički program i zabava
21:00 – Koncert grupe “Garavi sokak”

Nedelja, 25. avgust
 
10:00 – Vožnja kočijama Konjičkog kluba “Rusin” i obilazak sela
 
Izvor: kula.rs
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Šta je to što vam prvo padne na pamet kada kažemo - Deronje? U prva tri su sigurno...

Raspisan je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava bračnim parovima iz opštine Odžaci za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom....

U novoosnovanom Klubu za starija i odrasla lica u Apatinu održana je radionica na kojoj su se članovi...

U gimnaziji „Veljko Petrović“ na svečani način obeležen je dan ove školske ustanove. Pre same tradicionalne priredbe održan...

Postavljanjem, odnosno kabliranjem niskonaponske električne mreže u ulici Matije Gupca u Somboru, počeli su pripremni radovi koji će...

U Aleksa Šantiću kompanija Agriser organizovala je svečano obeležavanje završetka prve faze izgradnje i rada ove fabrike, koja...