lokacija: Apatin
objavljeno: 30.11.1999.

Dan Dunava - Reka koja spaja

Društvo

Apatin 28.06.2010. - U opštini Apatin 29. Juna, u organizaciji USR Bucov Apatin i Turističke organizacije Apatin, na platou ispred Pristana za putničke brodove Apatin prigodnim kulturno-umetničkim i sportskim programom započeće obeležavanje Međunarodnog dana Dunava u Apatinu  na samom toku dunava simboličnim puštanje poruke u boci sa početkom u 16 časova.

U akciji učestvuju Forum mladih Socijaldemokratske partije Srbije i Opštinski odbor SDP Srbije Apatin i Forum ladih Socijaldemokratske partije Hrvatske i lokalne organizacije SDP Hrvatske (Osiječjko – Baranjske ili Sremsko – Vukovarske), kajakaši KK „Panonija“ iz Apatina, KUD Dunav iz Apatina i drugi.

Glavni deo susreta bio mi mali okrugli sto u prirodi o značaju Dunava kao reke koja spaja, sa dve načelne teme vezane za ekologiju i turizam- zagađenost Dunava kao najveće reke Evrope, i da li je i koliko moguće doprineti smanjenju zagađenja u lokalnim sredinama -  turizam na Dunavu, visoki turizam i lokalni turizam.

Ova akcija bi pokazala da ova velika reka (Dunav), služi pre svega kao izuzetna veza koja spaja narode od Centralne Evrope do Zapadnog Balakana. Prvi korak u međunarodnoj saradnji naše stranke može da bude usmerena upravo ka jednoj od najjačih stranaka na prostoru Zapadnog Balkana, Socijaldemokratska parija Hrvatske. Naša orijentacija ka poboljšanju međunacionalnih odnosa, bi ovakvom akcijom bila samo još bolje obeležena.

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Kabinet Ministarstva bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku je u okviru mera populacione politike u 2019....

Crveni krst Odžaci je povodom obeležavanja Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, 14. juna i Međunarodnog dana borbe protiv nasilja...

Organizatori GREEN TOWN Jazz Fest manifestacije koja će se deveti put održati u bašti Bowling centra Bowlingstones u...

Šesti po redu, Dunav soja Danu polja koje su zajednički organizovali Institut za ratarstvo i povrtarstvo, kompanija Belchim...

Turistička organizacija Apatin raspisala je oglas za učestvovanje na javnom nadmetanju za zakup pozicije  za štand za distribuciju pića.  

Juče je u Ožacima, kako je rekao pomoćnik predsednika Opštine Milorad Stanišić, nastavljena akcija tretiranja komaraca.