CSR Kula uzeo učešće na Sajmu knjiga u Beogradu

Na Sajmu knjiga u Beogradu, na konfererenciji pod nazivom "Ekonomsko osnaživanje ranjivih kategorija stanovništva", učešće je uzela, Gordana Vakula, direktorka Centra za socijalni rad Kula, i predstavila Akcioni plan koji se trenutno sprovodi u opštini Kula.

Konferenciju je otvorila i pozdravila prisutne, viša savetnica iz Kabineta Poverenika za ravnopravnost polova, Sanja Stanković, i zahvalila se u ime poverenice, Brankice Janković, na pozivu, i rekla je da će uvek rado podržati ovakve aktivnosti. Ispred organizatora se obratila Sanida Klarić i pohvalila dugogodišnju dobru saradnju sa Sigurnom kućom Sombor, kao i da će u narednom periodu akcenat biti na ekonomskom osnaživanju žena iz opštine Kula.

U panelu u kom je uzela učešće  Gordana Vakula, direktorka Centar za socijalni rad Kula, istakla je sledeće: 
- Ovo je inovativni model rada, jer Centar ovakvim aktivnostima, prevazilazi svoja ovlašćenja i radom na terenu i direktnim skupljanjem podataka o korisnicima socijalne zaštite, dolazi do nevidljivih slojeva stanovništva, koji su u stanju potreba socijalnih usluga, a nisu bili u situaciji da dođu do institucija sistema. Takođe, preventivnim radom sa ženama  kroz radionice, puno se saznaje o potrebama svakog sela pojedinačno, jer svako selo ima svoje kapacitete, koje se trudimo maksimalno da iskoristimo. Kroz saradnju sa nevladinim sektorom želimo da dopunimo deo koji je nedostajuća karika u sistemu i organizujemo besplatne obuke za žene o preduzetništvu i time im damo mogućnost da zarade i uzmu život u svoje ruke. Samo snažna žena može da upravlja svojim domaćinstvom i svojom porodicom, ali i da budu uspešna u poslu koji obavlja. 
 
Na konferenciji, učešće su uzeli predstavnici Evropskog pokreta u Srbiji, Centra za socijalno preduzetništvo grada Beograda, magazina Sensa, Ekumenske inicijative žena iz Omiša, kao i pojedinci koji su se istakli svojim društveno-humanim radom.
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar