Crveni krst:  predavanje o zdravlju zuba i davalaštvu krvi

Predavanje na temu prevencije i održavanja higijene usta i zuba održano je zahvaljujući organizaciji  Crveni krst Apatin u osnovnoj školi "Kiš Ferenc" u Svilojevu za učenike od prvog do četvrtog  razreda. 

Predavač je bila  dr stomatologije, specijalista ortopedije vilica Ksenija Bodlović Čanković koja je deci ukazala na značaj održavanja higijene usta i zuba, kao i na važnost redovne posete stomatologu koja utiče na očuvanje zuba.

Pored ove korisne edukacije, deci su na poklon podeljene četkice za zube.

U okviru obeležavanja Nedelje Crvenog krsta u saradnji sa gimnazijom "Nikola Tesla" i Građevinskom i drvoprerađivačkom školom u Apatinu organizovano je i predavanje na temu "Promocija dobrovoljnog davalaštva krvi među srednjoškolcima".

Predavač je bio Aleksandar Ristić, volonter Crvenog krsta Apatin. Volonteri Crvenog krsta su tom prilikom podelili flajere na temu davalaštva krvi. Svi zainteresovani punoletni učenici imaće priliku da pokažu humanost na delu i doniraju ovu dragocenu tečnost 12.05.2016. u prostorijama Crvenog krsta Apatin na adresi Stanka Opsenice 75/a gde se održati akcija. 

 

 

 

  


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar