Crveni krst Odžaci proslavlja 74 godine od osnivanja

Osnivačka Skupština Opštinskog odbora Crvenog krsta u Odžacima, održana je 13. februara 1946. godine u prostorijama stare opštine. Na ovoj Skupštini izabrano je 11 članova Upravnog odbora i 3 člana Nadzornog odbora. Kao honorarni službenik ove ustanove postavljena je Ana Borisenko. Nakon završetka Skupštine, odbor je izvršio izbor sekretara i predsednika. Za predsednika je izabrana Mila Bruk, a za sekretara Greta Višt.

Crveni krst Odžaci danas okuplja veliki broj volontera, posebno mladih, koji kroz realizaciju programa i pomažući drugima, razvijaju osećaj solidarnosti i empatije i izgrađuju sebe.

Crveni krst Odžaci će, kako kažu u ovoj organizaciji, kroz programske aktivnosti i dalju izgradnju sopstvenih kapaciteta, negovati partnerstvo sa društvenim subjektima, posebno sa institucijama i organizacijama, u cilju unapređenja programa i usluga, a kroz kontinuirane edukacije volontera i profesionalnog kadra vršiće periodične provere kompetentnosti i motivisanosti za rad. 
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar