Crveni krst Odžaci obeležio Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima

Povodom 30. jula, Svetskog dana borbe protiv trgovine ljudima Crveni krst Odžaci je na gradskom bazenu postavio štand, a aktivisti su delili liflete.  

Predavanje na temu Borbe protiv trgovine ljudima održaće se sutra, 1. avgusta, u  prostorijama Udruženja žena Opštine Odžaci, u 18:15 časova. Ciljna grupa su žene koje odlaze na rad u inostranstvo kao negovateljice, a predavači su edukovane volonterke Crvenog krsta Odžaci Nevenka Stevanović i Milica Glumac.  
 
Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima ove godine obeležava se šesti put, nakon što je ustanovljen novembra 2013.  godine u okviru rezolucije Poboljšanje koordinacije napora protiv trgovine ljudima, usvojene na 68. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, a u kontekstu podizanja svesti o situaciji u kojoj se nalaze žrtve trgovine ljudima i u cilju promocije njihovih prava. 
 
  
 
  
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar