Crveni krst Odžaci obeležava Svetski dan prve pomoći

Povodom Svetskog dana prve pomoći, Crveni krst Odžaci će sutra, 13. septembra, u 9:45 časova, realizovati pokaznu vežbu u Osnovnoj školi Branko Radičević u Odžacima.

Neposredni realizatori su volonteri Crvenog krsta Odžaci obučeni za pružanje prve pomoći. Vežba će prikazati saniranje povreda koje će se desiti tokom izleta, kada se sprema nevreme, a izletnici se u žurbi povrede. Povrede koje će biti prikazane su otvoreni prelom podlaktice, dublja posekotina kolena, napad panike. Volonteri će pokazati i kako se radi reanimacija.

Svetski dan prve pomoći ove godine se obeležava u subotu, 14. septembra. Obeležavanjem ovog dana skreće se pažnja na to da prva pomoć treba da bude dostupna svima, bez obzira na rasu, pol i uzrast, na pripadnost bilo kom društvenom sloju ili grupi.  


 
 

 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar