lokacija: Odžaci
objavljeno: 13.02.2018.

Crveni krst Odžaci obeležava 72 godine rada

Društvo
Osnivačka Skupština Opštinskog odbora Crvenog krsta u Odžacima, održana je 13. februara u prostorijama stare opštine. Na ovoj Skupštini izabrano je 11 članova Upravnog odbora i tri člana Nadzornog odbora. Kao honorarni službenik ove ustanove postavljena je Ana Borisenko.
 
Nakon završetka Skupštine Odbor je izvršio izbor sekretara i predsednika. Za predsednika je izabrana Mila Bruk, a za sekretara Greta Višt.
 
Najplodonosniji rad, primeren tadašnjem vremenu i okolnostima, Crveni krst Odžaci je zabeležio kada su Izvršni odbor, izabran 23. aprila 1972. godine, sačinjavali: dr Miodrag Marković (Odžaci), dr Branko Milutinović (Odžaci), dr Svetozar Petrović (Odžaci), dr Jovan Bajović (Odžaci), dr Vojin Ćosić (Odžaci), dr Ratka Golubović (Srpski Miletić), Borisav Popović (Srpski Miletić), Mirjana Arsenijević (Odžaci), Janko Burčjar (Odžaci), Konrad Leman (Odžaci), Milka Miljuš (Odžaci), Vidoje Mladenović (Odžaci), Petra Škrbić (Odžaci), Zlatija Bogdanov (Odžaci), Mirko Stojković (Odžaci), Nikola Pejak (Odžaci), Milutin Stoiljković (Odžaci).
 
Članovi Izvršnog odbora u istom periodu bili su i: Tihomir Stojanović (Deronje), Stoil Jović (Karavukovo), Dobrivoj Marković (Karavukovo), Marija Bođo (Bogojevo), Dušan Mančić (Bački Gračac), Tihomir Ilić (Ratkovo), Apolona Glušac (Ratkovo), Radojica Stanković (Odžaci), Miško Hrnčjar (Lalić) i Živadin Mitrović (Bački Brestovac).
 
Danas je Crveni krst Odžaci moderna i savremeno opremljena organizacija čiji su položaj i rad uređeni posebnim zakonom – Zakonom o Crvenom krstu Srbije.
 
Kao organizacija koja ima vodeću ulogu i koja pomaže nadležnim državnim organima u humanitarnoj oblasti, Crveni krst će, kroz programske aktivnosti i dalju izgradnju sopstvenih kapaciteta, negovati partnerstvo sa društvenim subjektima, posebno sa institucijama i organizacijama, u cilju unapređenja programa i usluga, a kroz kontinuirane edukacije volontera i profesionalnog kadra vršiće periodične provere kompetentnosti i motivisanosti za rad.

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

U Plavoj sali SO održana je druga redovna sednica Štaba za vanredne situacije opštine Apatin. Na istoj saznajemo...

Hladno i ružno vreme nije prekinulo radove na uređenju Sivca. Kiša i hladnoća nisu omeli radnike da nastave...

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, posetio je opštinu Kula i zajedno sa predsednikom privremenog organa opštine Kula,...

Juče je na Trgu Svetog Trojstva, u organizaciji Saveta za bezbednost saobraćaja grada Sombora i Crvenog krsta Sombor,...

Kula će po četvrti put biti domaćin edukativnih predavanja o pravilnoj upotrebi bezbednosnih autosedišta za decu, sa ciljem...

Praznik Svetog velikomučenika Georgija – Đurđic, hramovna slava u Ratkovu, obeležen je svečano u prisustvu sveštenstva, parohijana i...