lokacija: Kula
objavljeno: 09.01.2018.

Crveni krst Kula podelio paketiće deci iz osetljivih grupa

Društvo
Kraj godine je vreme za podelu paketića, pa je tako Crveni krst Kula pripremio iznenađenje za 25 korisnika zajedničkog programa za inkluziju romske i dece iz osetljivih grupa.
 
Paketići su podeljeni kao i prethodnih godina u okviru projekta koji je od 2004. godine finansiran od strane švajcarske Agencije za razvoj i saradnju. Lokalna samouprava finansiranje ovog projekta podržava od 2015. godine, a u poslednjih šest meseci pridružilo se i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koje daje podršku u određenom delu finansiranja.
 
Ovaj projekat pokazao se kao izuzetno značajan za lokalnu zajednicu u pogledu socijalizacije dece, pomoći u učenju, omogućavanju uslova za obavljanje svakodnevnih životnih aktivnosti i slično. Pored toga što je podrška pružena deci, značajna je i podrška porodici iz koje dete dolazi. Deca su imala pomoć u učenju, mogućnost da održavaju ličnu higijenu u prostorijama Crvenog krsta, odlaze na ekskurzije, pripremaju garderobu i školski pribor za školu itd. Nažalost, projekat je u izlaznoj fazi.
 

Crveni krst Kula se zahvaljuje svim institucijama na saradnji tokom proteklih godina: Lokalnoj samoupravi, Centru za socijalni rad, osnovnim i srednjim školama, Domu za stare, MNRO „Plava ptica“ i drugima. 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

U petak, 20. aprila, u prostorijama Crvenog krsta Sombor, Apatinski put 19, sa početkom u 12,00 sati, biće...

Kinološko društvo „Panonija Apatin“ obaveštava sve ljubitelje pasa i radne kinologije da će se u subotu, 21. aprila,...

Ekološki pokret Odžaka je nastavio ciklus predavanja o Arhuskoj konvenciji. U OŠ “Bora Stanković” u Karavukovu juče su...

Već po tradiciji, susreti ljubitelja starovremenskih vozila biće održani u subotu, 21. aprila, na Trgu Sv. Trojstva.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne...

Crveni krst Apatin će sutra, 19. aprila, u saradnji sa ,,Domom zdravlja" iz Apatina organizovati akciju besplatne kontrole...