Četvorodnevna proslava Dana grada Sombora

Grad Sombor proslavlja svoj dan 17. februara. Manifestacije povodom Dana grada počinju u petak, 14. februara trkom somborskih predškolaca pod nazivom Potrčimo zajedno do zvezda koja počinje u 9 časova. Istoga dana, u 18 časova  počeće Svečana promocija monografije U tom Somboru ... grad u prizmi stoleća, autora Milana Stepanovića. Promocija će se održati u Velikoj sali Županije. U Narodnom pozorištu Sombor, za 20 časova zakazana je pozorišna predstava Kad bi Sombor bio Holivud, autorski projekat Kokana Mladenovića.

U subotu, 15. februara, u 11 časova u Velika galerija KC Laza Kostić biće otvorena Izložba slika Save Stojkova Staklene šume. U 12 časova u Velikoj sali, Gradske kuće Sombor održaće se baletska predstava za decu Viline šumske čarolije. U 18 časova u Gradskom muzeju Sombor biće otvorena izložba U tom Somboru – grad kroz prizmu slikara. Izložba prati monografiju Milana Stepanovića. U subotu će biti otvorena i  izložba Žene u slikarstvu Milana Konjovića, kao i Gala koncert profesora Muzičke škole Petar Konjović.

Na repertoaru proslave Dana grada u nedelju, 16. februara, je baletska predstava za decu Aladinova čarobna lampa, izložba 150 godina Somborskog pevačkog društva, Gala koncert Somborskog pevačkog društva. U nedelju, u 20 časova, u Gradskoj hali Mostonga održaće se sportski spektakl Serbian Battle Championship 12.

Na Dan grada, 17. Februara, u 12 časova, u Narodnom pozorištu, održaće se Svečana akademija Zeleni poj somborski – u slavu jubilarnih 150 godina od zasnivanja prvog parka, sistemske brige o  gradskom zelenilu  i osnivanja somborskog Pevačkog društva. Na Trgu Svetog trojstva u 19 časova svi građani moći će da uživaju u koncertu Saše Matića. U 20 časova u Narodnom pozorištu kabare Milana Gutovića.

JKP Parking servis Sombor, od subote, 15. februara, do ponedeljka, 17. februara, neće vršiti kontrolu i naplatu parkiranja zbog Dana državnosti Republike Srbije i Dana grada Sombora. JKP Parking servis sa redovnom kontrolom i naplatom parkiranja počinje u utorak, 18. februara. U Sportskom centru Soko, 17. februara, neće se naplaćivati ulaz na bazen.

 

 

 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar