Četiri solarna autobuska stajališta u Opštini Apatin

Opština Apatin je na javnom konkursu za dodelu bespovratnih sredstava lokalnim samoupravama u AP Vojvodini za realizaciju projekta solarnih autobuskih stajalista dobila sredstva u iznosu od 3 974 016 miliona dinara.

Reč je o četiri solarna autobuska stajališta, a učešće lokalne samouprave je 21% ukupne investicije. Solarna stajališta imaju mini solarne elektrane od 1 kwh snage, rasvetu, reklamni panel, sos pozive, video nadzor, punjače za mobilne telefone, te mogućnost ugradnje merača brzine i broja vozila.

-Prošle godine realizovana su tri ovakva stajališta i to u Sonti, Prigrevici i Svilojevu. Sledeće godine, u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za energetiku građevinarstvo i saobraćaj, postaviće se četiri ovakva stajališta od kojih tri u Apatinu i jedno u Kupusini. Na ovaj način se pre svega podiže nivo bezbednosti u saobraćaju kao i opšti kvalitet života i prate svetski trendovi u smislu korišćenja obnovljih izvora energije – rekao je predsednik Opštine Apatin Milan Škrbić

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar