CEKOS otkupio prostorije u Sonti

Centar za kulturu i obrazovanje Sonta je nakon uspešno završene kampanje Sačuvajmo prostor za decu i mlade u Sonti uspeo da otkupi prostorije u centru sela za koje je prethodno plaćao zakup i sačuva ga od prodaje putem javne aukcije.

U proteklih nekoliko meseci, kroz aktivnosti u pomenutoj donatorskoj kampanji sakupljeno je 609 925 dinara što je bilo dovoljno da se prostor otkupi po slobodnoj pogodbi po ceni od 600 000 dinara. Od 20. februara ovaj prostor je i zvanično u vlasništvu udruženja i njime će upravljati mladi iz sela – članovi organizacije, a biće dostupan za korišćenje i članovima šire zajednice, kao opšte dobro.

-Ovih dana očekujemo još neke najavljene donacije, a sav iznos preko 600 000 dinara biće iskorišćen za dodatne troškove:troškove prenosa imovine, otkup inventara i uređivanje prostora. Uvid u dokumentaciju, ugovore i sve druge informacije  moguće je dobiti svakog radnog dana u prostorijama CEKOS-a, od 9 do 17 časova, a o svim aktivnostima i finansijskim poslovima CEKOS redovno izveštava javnost na godišnjoj skupštini - kažu u CEKOS-u.

Prostor koji Centar koristi u centru sela, na adresi Jovana Jovanovića Zmaja 73, čini jedna prostorija od 30 kvadratnih metara, hodnik i toalet. U prethodnih pet godina članovi CEKOS-a su ovaj prostor opremili i u njemu realizovali niz aktivnosti za decu, mlade i druge stanovnike.

 

 
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar