CEKOS održao trening o metodama rada u dramskim sekcijama
U prostorijama Doma učenika u okviru Tehničke škole u Apatinu održan je 16. i 17. decembra dvodnevni trening za zaposlene u obrazovanju na temu primene teatarskih tehnika u rešavanju multietničkih problema među decom i mladima i promovisanju tolerancije kroz aktivnosti školskih pozorišta.
 
Trening je organizovan u okviru projekta „Školsko pozorište multikulturalne Vojvodine“ koji sprovodi Centar za kulturu i obrazovanje Sonta, a vodili su ga Nikola Dobrijević i Amra Sopi.
 
Treningu je prisustvovalo 12 učesnika iz cele Vojvodine koji vode dramske sekcije u okviru svojih škola i oni su u toku prvog dana imali priliku da se upoznaju i razmene iskustva u radu, diskutuju o multikulturalnosti i interkulturalnosti u Vojvodini i problemima sa kojima se sreću u praksi.
 
Nakon lepog večernjeg provoda u Apatinu, drugog dana treninga učesnici su imali priliku da upoznaju i u praksi primene metode Autorskog pozorišta dece i mladih, autentičnog načina rada koji se već godinama sprovodi u sonćanskom dramskom studiju.
 

Projekat „Školsko pozorište multikulturalne Vojvodine“ sprovodi se uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice. 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar